Kaip blaivus A. Matulas estus vijosi

Kurį laiką Seimo nariai vėl gali būti ramūs – darbo vietų jiems nesumažės! Tuo pasirūpino patys parlamentarai, atmesdami dar vieną bandymą mažinti jų skaičių. Šįkart – nuo 141 iki 101.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 2, 2015, 7:28 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:17 PM

Panašių siūlymų tautos išrinktieji pažeria nuolat – jei ne kasmet, tai bent kartą per kadenciją. Šį kartą to ėmėsi blaivybės šauklys A.Matulas. Konservatoriaus argumentai: rinkėjų mažėja, o jų į Seimą išrinkti atstovai dar ir tinginiauja.

„Susitikimuose su gyventojais kartais išgirstate klausimų, kodėl po pietų jūsų nebūna. Atsakyti labai sunku“, – pustuštėje Seimo salėje rėžė A.Matulas. Iš tiesų, kai buvo balsuojama dėl parlamentarų skaičiaus mažinimo, tebuvo užsiregistravę 53 politikai.

Todėl vargu ar pagrįstai nuogąstavo socialdemokratas E.Šablinskas, kad sumažinus Seimo narių skaičių bus per didelė posėdžių salė, kurioje teliks žaisti futbolą. Juk progų tai daryti netrūksta ir dabar.

Be to, E.Šablinsko baimes nesunkiai išsklaidė A.Matulas, pasišovęs pats išardyti dalį krėslų, o tuščią salės erdvę papuošti gėlėmis – taip būtų gražiau posėdžiauti. Kiek sunkiau konservatoriui sekėsi atremti socialdemokrato įtarimus, kad gali padidėti rizika, jog Lietuva bus greičiau išparduota – mat pakaks papirkti ne 141, o tik 101 Seimo narį.

A.Matulas gavo per galvą net nuo partijos bendražygio K.Masiulio. Pastarasis pateiktą projektą pavadino populistiniu šlamštu ir palinkėjo kolegai parengti teisės aktą, kuris numatytų, jog po dviejų kadencijų Seimo nariai turi trejus metus praleisti kalėjime.

Užtat labai dalykiškai kalbėjo bene didžiausi Seimo mažinimo entuziastai „darbiečiai“. „Nenorime, kad lietuvių liktų tiek, kiek estų“, – taip jų poziciją susilaikyti per balsavimą paaiškino frakcijos seniūnas K.Daukšys.

Taigi vienų nusivylimui, kitų džiaugsmui lietuviai vėl praleido progą bent vienoje srityje susilyginti su pasipūtėliais estais, kurių parlamente – 101 narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.