Lietuvos keliais judėjo JAV kariai su technika

Ketvirtadienį besiruošiant bendroms Lietuvos ir JAV karių pratybos Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje, Lietuvos keliais judėjo karinė technika. Į Pabradę karinė technika buvo gabenama iš nuolatinės dislokacijos vietos Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono Rukloje.

Lietuvos keliuose – JAV karinė technika.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos keliuose – JAV karinė technika.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2015, 2:12 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:55 PM

Pratybų organizatoriai dėjo visas pastangas, kad karių ir karinės technikos suvažiavimas į karinį poligoną sukeltų kuo mažiau nepatogumų Lietuvos gyventojams, todėl karines transporto kolonas lydėjo Lietuvos karo policijos palydos ekipažai.

Kartu su Lietuvos kariais bendrose pratybose dalyvaus nauja rotacinių JAV pajėgų Baltijos šalyse karių pamaina – JAV sausumos pajėgų 3-osios pėstininkų divizijos 1-osios brigados kovinės grupės 2-ojo bataliono kariai su kovos tankais „M1A2 Abrams“ ir kita sunkiąja ir logistine technika.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojasi nuo 2014 m. pavasario, kaip dalis JAV sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“ (angl. „Operation Atantic Resolve“). Šia operacija, kuriai vadovauja JAV sausumos pajėgų Europoje štabas, JAV rodo savo įsipareigojimą ir bendrą sąveiką NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.