Vytautas Landsbergis: „A.Patacko niekas nepakeis“

Reiškia užuojautą

V.Landsbergis ir A.V.Patackas.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Landsbergis ir A.V.Patackas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:05 PM

„Algirdas Patackas buvo ypatingas asmuo, su ypatinga vieta Lietuvos dvasinėje panoramoje, labai reikalingas pačiu savo buvimu, todėl nepamainomas. Tai karys arba dvasios dalykų sargybinis, kurio kritusio nepakeis kitas karys ir sargybinis. Kito tiesiog nėra“, – penktadienį BNS sakė V.Landsbergis.

Pasak profesoriaus, A.Patackas buvo ne deklaratyvus, o nuoširdus ir tikras ginant savo požiūrį bei įsitikinimus, jam ypač buvo svarbi jo šalis.

„Lietuva, garbė ir teisingumas jam buvo ne gretutiniai svarbūs dalykai, o tarsi viena – savotiška būties šerdis, esminė būties konstanta, apie kurią susidėsto gyvenimas ir požiūriai į gyvenimą. Lietuva, garbė, teisingumas – nedeklaruodamas ir nedeklamuodamas, o ieškodamas, kur dar galėtų slypėti tų reikšmių vienybė, ir buvimu, ir skausmu primindavo, kad to labai stokojame. Todėl Algirdo Patacko labai pasigesime“, – sakė V.Landsbergis.

Sovietmečio rezistentas, Sąjūdžio veikėjas ir signataras, Seimo narys A.Patackas po sunkios ligos mirė penktadienio rytą. Jam buvo 71 metai.

Reiškia užuojautą

Valstybės vadovai penktadienį pareiškė užuojautą dėl Nepriklausomybės akto signataro, Seimo nario Algirdo Patacko mirties, vadindami jį tvirtu kovotoju už Lietuvą ir jos laisvę.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad A.Patackas buvo „drąsi ir išskirtinė asmenybė, be kurios būtų sunku įsivaizduoti Lietuvos Nepriklausomybės kelią“.

„Netekome A.Patacko – tvirto, sąžiningo ir niekada nepasidavusio kovotojo už Lietuvą ir jos Laisvę. Disidentas, aktyvus Sąjūdžio veikėjas, Nepriklausomybės akto signataras, ne vienos kadencijos Seimo narys – aktyvi politinė ir visuomeninė veikla įrodo, kad A.Patackui visada rūpėjo Lietuva ir jos likimas“, – teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė atkreipė dėmesį, kad A.Patackas žinomas kaip plačių interesų ir gebėjimų žmogus, pedagogas, straipsnių apie kultūrą ir geopolitiką autorius.

„A.Patackas net ir sunkiai sirgdamas iki paskutinės dienos aktyviai atstovavo Lietuvos žmonėms dirbdamas Seime“, – teigė L.Graužinienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad visas A.Patacko gyvenimas buvo „ryškus patriotizmo, pasišventimo kilniems idealams pavyzdys“.

„Dėl A.Patacko mirties reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bendražygiams ir visiems, kuriems buvo lemta pažinti šią didžią asmenybę“, – sakoma premjero A.Butkevičiaus užuojautoje.

Sovietmečio rezistentas, signataras, Seimo narys A.Patackas po sunkios ligos mirė penktadienio rytą. Jam buvo 71 metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.