Valdininkai tvarkdarę siuntinėjo nuo Einošiaus pas Keipošių

Savivaldybė tik deklaruoja kovojanti su nenaudojamų automobilių savininkais. Tuo įsitikino vilnietė, vasario viduryje pranešusi apie pėstiesiems trukdančią transporto priemonę.

Šis „Volkswagen“ Naujininkuose jau ne vieną mėnesį trukdo ir pėstiesiems, ir automobilių eismui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šis „Volkswagen“ Naujininkuose jau ne vieną mėnesį trukdo ir pėstiesiems, ir automobilių eismui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Apr 5, 2015, 11:27 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:45 AM

Naujininkuose gyvenanti Danguolė, kuriai įsipyko gatvėje ne vieną mėnesį numestas automobilis „Volkswagen Golf“, buvo siuntinėjama nuo Einošiaus pas Keipošių.

„Supratau, kad valdžia ir pareigūnai tik skelbia kovojantys su tokių automobilių šeimininkais, o visos akcijos „Daugiau erdvės kiemuose“ vertos juoko“, – valdininkų veiksmus įvertino Danguolė.

Trukdo net pėstiesiems

Vasario viduryje moteris kreipėsi į savivaldybę dėl pėstiesiems trukdančio automobilio. „Volkswagen Golf“ padangos jau tada buvo tuščios, priekinis stiklas sudaužytas.

Telšių gatvės pradžioje stovinti mašina trukdė į miesto transporto stotelę skubantiems pėstiesiems.

Danguolė sulaukė savivaldybės budėtojų poskyrio vedėjo Dariaus Mitrofanovo pamokymo: jeigu automobilis trukdo eismui, galima kreiptis į kelių policiją. Pareigūnai galės nutempti automobilį ar bausti jo savininką.

Anot D.Mitrofanovo, savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius gali tik atlikti patikrinimą, nes automobilis, kurio ratai jau įaugę į smėlį, neperėjęs techninės apžiūros.

Ir čia pat D.Mitrofanovas užsiminė, kad tikrinimo procesas vyksta ne vieną mėnesį. Tiesa, dauguma savininkų per tą laiką automobiliais pasirūpina.

Laukia ilga procedūra

Danguolę valdininkas paguodė, kad informacija apie „Volkswagen Golf“ įrašyta į numatomų patikrinti neeksploatuojamų automobilių sąrašą.

„Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai patikrins, ar automobilis nustatyta tvarka perėjęs valstybinę techninę apžiūrą. Nustačius, kad automobilis neeksploatuojamas, savivaldybė savininkui siųs raštišką perspėjimą per nustatytą terminą pasirūpinti neeksploatuojama transporto priemone“, – aiškino D.Mitrofanovas.

Jeigu automobilio savininkas po perspėjimo nepasirūpins neeksploatuojama transporto priemone, administracinio teisės pažeidimo medžiaga bus perduota policijai. Štai tokia ilga procedūra.

Sužinojo ir baudų dydžius

D.Mitrofanovas išvardijo, kokios baudos gresia „Volkswagen Golf“ savininkui. Už paliktą be priežiūros transporto priemonę – bauda nuo 72 iki 144 eurų. Jei mašinos šeimininkas jau baustas už tokį pažeidimą, už pakartotinį nusižengimą jam gresia nuo 144 iki 289 eurų bauda.

„Kam man tie baudų dydžiai? Kam tie ilgi aiškinimai, kokias procedūras atliks savivaldybės valdininkai? Man svarbu, kad nenaudojamas automobilis nebetrukdytų pėstiesiems“, – piktinosi Danguolė.

Supratusi, kad iš savivaldybės pagalbos nesulauks, sutikusi pažįstamą policininką ji paprašė patarimo. Šis taip pat pasiūlė tik skambinti pagalbos telefonu 112.

Danguolė šiuo telefonu kovo mėnesį skambino du kartus. Šią savaitę „Volkswagen Golf“ Telšių gatvėje vis dar stovėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.