Dėl B. Bradausko pasitraukimo iš komiteto vadovo posto – ginčai

Valdančiųjų Socialdemokratų

Pats B.Bradauskas sakė kol kas nepriėmęs sprendimo, nes jo sūnus Dainoras dar nesąs oficialiai paskirtas Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pats B.Bradauskas sakė kol kas nepriėmęs sprendimo, nes jo sūnus Dainoras dar nesąs oficialiai paskirtas Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2015, 11:32 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:01 AM

„Mes svarstytume klausimą, kad Bradauskas galėtų būti Ekonomikos komiteto pirmininku, o mūsų Žemaitaitis – Biudžeto ir finansų. Jeigu kiltų koks reikalas, diskutuotume šituo klausimu“, – antradienį BNS teigė „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė kol kas nežino, ar svarstytų tokią galimybę.

„Kol kas tokio varianto nesvarstėme. Galbūt... Aš suprantu, kad jie svajoja gauti BFK, bet mes patys nesame priėmę sprendimo (kam atiteks laisvas postas – BNS)“, – BNS teigė frakcijos vadovė. Ji neatsakė, ar susidarius tokiai situacijai, socialdemokratai inicijuos postų persiskirstymą valdančiojoje koalicijoje.

„Darbiečių“ frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys suabejojo, ar reikia keisti BFK ir Ekonomikos komitetų vadovus.

„Bus abiem sunkiau gerokai gyventi. Abejoju tokio pakeitimo tikslingumu“, – teigė parlamentaras.

Pasak jo, keisti B.Bradauską socialdemokratai dabar nebent galėtų, kad išgelbėtų premjerą, paskubinusį BFK vadovą trauktis.

„Jeigu keistų, tokiu būdu bandytų savo pirmininką išsukti iš nepatogios padėties, nes jis pasakė, kad neturėtų eiti pareigų Bradauskas. Čia jau solidarumo reikalas“, – BNS teigė K.Daukšys.

K.Daukšys nemano, kad B.Bradauskas turi trauktis iš BFK vadovų: “Jis yra geras komiteto pirmininkas. Tas jo sūnus tiek metų dirbo pavaduotoju ir niekam neužkliuvo“.

P.Gražulis taip pat pareiškė, kad „tvarkiečiai“ neįžiūri viešųjų ir privačių interesų susikirtimo, jeigu B.Bradauskas vadovaus BFK, o jo sūnus bus VMI viršininkas.

„Jis toliau gali eiti komiteto pirmininko pareigas. Jeigu vaikas laimėjo konkursą, tėvas neturėtų trauktis iš užimamų pareigų“, – BNS sakė P.Gražulis.

Socialdemokratų frakcija antradienį nepriėmė sprendimo dėl B.Bradausko atstatydinimo iš BFK pirmininko posto. Pats politikas kartoja neketinantis trauktis, o frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė neatmeta, kad B.Bradauskas galėtų vadovauti kitam komitetui.  

49-erių ekonomistas Dainoras Bradauskas VMI viršininko pareigas pradės eiti, kai finansų ministras pasirašys įsakymą dėl jo paskyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.