Šiaulių savivaldybėje – ypatingas posėdis

„Apie darbą pirmosios kadencijos taryboje liko tik patys geriausi prisiminimai. Mes buvome atviri Šiaulių bendruomenei, o bendruomenė buvo atvira mums – ko neretai pasigendu dabar“, – portalui lrytas.lt sakė pirmasis Atgimimo metais išrinktos Šiaulių miesto savivaldybės tarybos pirmininkas Jonas Tručinskas.

Pirmajam Šiaulių miesto savivaldybės tarybos pirmininkui J.Tručinskui Šiaulių miesto meras J.Sartauskas įteikė knygą „Kraštiečiai“.<br>R.Vitkaus nuotr.
Pirmajam Šiaulių miesto savivaldybės tarybos pirmininkui J.Tručinskui Šiaulių miesto meras J.Sartauskas įteikė knygą „Kraštiečiai“.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 7, 2015, 7:22 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:49 AM

Antradienį J.Tručinskas dalyvavo iškilmingame pirmojo posėdžio 25 metų paminėjime, į kurį susirinko dauguma pirmosios kadencijos (1990-1995 m.) Šiaulių miesto savivaldybės tarybos deputatų.

Atgimimo metais išrinktoje Šiaulių miesto taryboje dirbo 67 deputatai. Tuomet tai buvo pirmieji laisvi savivaldos rinkimai po 1925 metų. Dabar Šiaulių miesto taryboje yra 31 narys.

Pagerbė buvusios miesto vadovus

Susirinkusiuosius pasveikinęs kadenciją baigiantis Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas pasveikino susirinkusiuosius ir pasidžiaugė, kad jam pačiam yra tekę su dauguma iš jų dirbti bei semtis patirties.

Pirmajam Šiaulių miesto savivaldybės tarybos pirmininkui J.Tručinskui, vėliau šias pareigas ėjusiam Alfredui Lankauskui, pirmajam Šiaulių metrui Kazimierui Šaviniui ir vėliau šį postą užėmusiam Arvydui Saldai J.Sartauskas įteikė knygas „Kraštiečiai“.

Pirmosios kadencijos tarybos posėdyje dalyvavo ir Šiaulių mero pareigas ėję Vytautas Juškus bei Genadijus Mikšys.

Po J.Sartausko sveikinimų istoriniu požiūriu pirmosios kadencijos tarybos veiklą apžvelgė knygą apie savivaldos 25-metį išleisti besirengiantis Šiaulių universiteto profesorius Arūnas Gumuliauskas.

Jautė miestiečių palaikymą

Portalo lrytas.lt pakalbintas pirmasis Atgimimo metais išrinktos Šiaulių miesto savivaldybės tarybos pirmininkas J.Tručinskas sakė, kad pradėjus dirbti svarbiausia buvo susivokti, kaip viską reikia tvarkyti ir kas yra ta savivalda.

„Prisimenu, kaip iškart po pirmosios sesijos mes ėjome į Saulės laikrodžio aikštę, kur kalbėjomės su ten susirinkusiais šiauliečiais. Suvokimas, kad ne viską gali, atėjo netrukus bedirbant. Prasidėjo ekonominė blokada. Reikėjo rūpintis, kad parduotuvėse būtų prekių, kad būtų kuro. Teko užsiimti ir prekių skirstymu. Tačiau tada miestiečiai buvo kantresni, suprato, kad viskas ateis po truputį.

Tuo metu vyko ir miesto valdžios struktūros kūrimas – buvo įkurtas miesto tarybos prezidiumas. Prisimenu, kad diskusijos vykdavo iki išnaktų, tačiau tas dienas dabar tik malonu prisiminti. Mes buvome atviri šiauliečiams ir jautėme jų palaikymą. To pasigendu dabartinės miesto valdžios darbe.

Knygą apie savivaldos 25-metį rašantis profesorius A.Gumuliauskas manęs paklausė, ko mes tada tikėjomės sulauki ateityje. Atsigręžęs atgal galiu pasakyti, kad iš tiesų tikėjomės daugiau nei dabar Šiauliuose yra sukurta.

Galiu pasakyti, kad Šiauliuose pirmosios kadencijos taryba buvo pati puikiausia dėl savo atsidavimo eiliniam šiauliečiui. Durys buvo atviros, kiekvienas galėjo ateiti, su kiekvienu kalbėjomės. Kitos tokios eiliniam miestiečiui atsidavusios tarybos Šiauliuose daugiau nebebuvo.

Sakoma istorija vystosi spirale. Eidamas į šį renginį pagalvojau, kad Dievas duotų, jog ši spiralė Šiaulių savivaldos atvejų turėtų būtent 25 metų periodą ir kad naujai išrinkta taryba startuotų taip pat sėkmingai, kaip mes prieš 25-erius metus“, – portalui lrytas.lt sakė šiuo metu verslu užsiimantis J.Tručinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?