Telefoninių sukčių atakuojamiems senjorams – policijos dėmesys

Bandydami pažadinti dažnai telefoninių sukčių taikinyje atsiduriančių vyresnio amžiaus žmonių budrumą, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai nusprendė imtis netradicinių priemonių.

Ant Radviliškio rajone gyvenančių senjorų telefonų bus užklijuoti tokie lipdukai.<br>Radviliškio raj. PK nuotr.
Ant Radviliškio rajone gyvenančių senjorų telefonų bus užklijuoti tokie lipdukai.<br>Radviliškio raj. PK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-04-07 13:02, atnaujinta 2018-01-07 09:54

Ant senjorų telefonų ir kompensuojamųjų vaistų pasų pradėta klijuoti įspėjamuosius lipdukus: „GAL ČIA SUKČIUS ? PRANEŠK 112“ ir „ĮTARIATE SUKČIŲ? SKAMBINKITE 112“.

„Kodėl kompensuojamų vaistų pasai ir telefonai? Kompensuojamųjų vaistų pasas yra pastovus senjorų „palydovas‘‘, kuris padės ne tik pačiam senjorui išlikti budriam, bet ir paskatins senjorų tarpe diskusiją apie tai „kas čia ?“.

O ant telefono užklijuotas lipdukas nuolat primins senjorams, kad ne visada skambinantysis yra sąžiningas žmogus. Tai gali būti ir nedorų kėslų turintis sukčius“, – portalui lrytas.lt sakė Radviliškio rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Baltakis.

Šią prevencinę akciją pradėję pareigūnai į pagalbą pasitelkė ir įstaigų, kuriose dažniausiai lankosi senyvo amžiaus žmonės, darbuotojus.

Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Vladislava Keršuliene pažadėjo, kad visiems pageidaujantiems pacientams ant kompensuojamų vaistų pasų bus klijuojamas lipdukas, kuris įspės apie sukčius. Ši sveikatos priežiūros centre pradėta vykdyti akcija senjorus ir nustebino, ir nudžiugino.

Įspėjamaisiais lipdukais nešini policijos pareigūnai apsilankė ir Šniūraičių kaime gyvenančių senolių namuose.

Kalbėdamiesi su su senjorais pareigūnai akcentavo, kad telefoniniai sukčiai yra klastingi, o jų kalbos – įtaigios. Pasinaudodami susijaudinusiu ir budrumą praradusiu žmogumi jie sugeba pasisavinti dideles pinigų sumas.

O tam, kad pakeldami telefono ragelį, senoliai pagalvotų, ar netaps eiline sukčių auka, policininkai užklijavo lipdukus, įspėjančius apie tokį pavojų.

Ši prevencinė akcija – ne vienkartinė. Nuspręsta, kad įspėjamieji lipdukai ant kompensuojamųjų vaistų pasų bus klijuojami Radviliškio rajono savivaldybės ambulatorijose ir medicinos punktuose, o policijos pareigūnai, lankydamiesi pas gyventojus, įspėjamuosius lipdukus klijuos ant telefonų.

Pernai Radviliškio rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 66 sukčiavimo atvejai (iš jų 19 nusikalstamų veikų įvykdė telefoniniai sukčiai).

Atlikus analizę nustatyta, kad nuo telefoninių sukčių nukenčia jau aštuntą dešimtį bebaigiantys senjorai.

Absoliuti dauguma nukentėjusiųjų yra moterys, kurios yra jautresnės kitų nelaimėms, empatiškesnės. Būtent šiais charakterio bruožais ir pasinaudoja sukčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.