Būsimą VSD vadovą Darių Jauniškį lydi slaptumo ženklas

Kandidatas į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovus Darius Jauniškis nesektų kai kurių pirmtakų pėdomis ir praradęs politinį pasitikėjimą pats pasitrauktų iš šio posto.

Pulkininkas D.Jauniškis bando pratintis prie civilių gyvenimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pulkininkas D.Jauniškis bando pratintis prie civilių gyvenimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Apr 9, 2015, 9:15 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:24 AM

Apie tai, kad pajutęs nepasitikėjimą, atsistatydintų, kandidatas į VSD direktorius tvirtino trečiadienį uždarame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje.

„Jeigu nepasitikėjimas kyla iš įvairių pusių, matyt, pirmiausia reikia ne ieškoti kaltų aplink, o pripažinti savo klaidas“, – vėliau „Lietuvos rytui“ kalbėjo D.Jauniškis.

Trijose misijose Afganistane dalyvavęs, slaptoms Specialiųjų operacijų pajėgoms iki šiol vadovaujantis pulkininkas sulaukė ir asmeninių klausimų.

„Ar jums nestigs žmogiškojo veido?“ – perfrazuodamas vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio žodžius apie naująjį policijos vadovą Liną Pernavą „su žmogiškuoju veidu“ klausė Seimo narys Remigijus Ačas.

Politikas aiškino tokį klausimą pateikęs žinodamas Afganistane tarnaujančių karių veiklos pobūdį: „Mane patikino, kad žmogiškųjų savybių jam netrūks, ir toks atsakymas tenkino.“

Vilniuje gimusio ir užaugusio, mokslus ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, JAV krimtusio 47 metų kandidato į VSD vadovus, kuris, beje, yra daugiavaikis tėvas, buvo klausinėjama ir apie šeimą. Tačiau atsakymai nebuvo itin išsamūs.

Vyriausias D.Jauniškio sūnus iš pirmosios santuokos Ąžuolas – jau studentas. Su antrąja žmona kariškis susilaukė keturių atžalų, iš jų jauniausiam – vieni metai, bet jų vardų neatskleidė.

D.Jauniškis teigė suprantantis, kad nuo šiol jam nepavyks išvengti klausimų ir apie asmeninį gyvenimą, bet jis vis dėlto tikisi apsaugoti šeimą nuo pernelyg didelio viešumo.

„Galiu pasakyti vien gerus žodžius ir kad ją labai myliu“, – teatsakė pulkininkas, „Lietuvos ryto“ paklaustas, ką galėtų pasakyti apie sutuoktinę.

Iš Specialiųjų operacijų pajėgų, kurioms priklauso ir pagarsėjęs būrys „Aitvaras“, vado pareigų D.Jauniškis dar nėra atleistas, bet „Lietuvos rytui“ jis pripažino, jog vargu ar galėtų į jas grįžti, net jei Seimas nepalaimintų jo kandidatūros: „Po to, kai apie mane buvo atskleista tiek informacijos, abejoju, ar tai įmanoma. Ko gero, man būtų pasiūlytos kokios nors kitos pareigos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.