Dėl valdančiosios koalicijos Šiauliuose sutarė penkios partijos

Šešis mandatus Šiaulių miesto

Naujai išrinktas Šiaulių meroas A.Visockas.<br>G.Šiupario nuotr.
Naujai išrinktas Šiaulių meroas A.Visockas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2015, 4:22 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:06 AM

Tai per pirmąjį naujosios tarybos posėdį ketvirtadienį patvirtino išrinkto mero Artūro Visocko komiteto „Artūro Visocko nepartinis sąrašas“ atstovai.

Koalicijoje be šešis mandatus turinčio A.Visocko komiteto atstovų bus Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, prie jų prisidėti trečiadienį esą apsisprendė ir du „darbiečiai“.

Tuo metu kandidatu į vicemerus tarybos posėdyje pasiūlytas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Stasys Tumėnas BNS patvirtino, kad „darbiečiai“ kol kas išreiškė tik formalų palaikymą ir koalicijos sutarties dar nepasirašė, bet prisijungimą prie koalicijos parašu deklaravo vienas socialdemokratas – Domas Griškevičius.

„Jie dar nepasirašė sutarties, tik sakė, kad pritars sprendimams. Jie tarsi ketina prisijungti, bet kaip čia bus, nežinau. Dabar iš viso pasirašę yra 16 žmonių – trapi dauguma“, – sakė S.Tumėnas.

Per pirmąjį tarybos posėdį prisiekusi naujoji taryba taip pat išrinko naująjį administracijos direktorių – Eduardą Bivainį, šiuo metu einantį Šiaulių rajono savivaldybės Ekonomikos ir verslo plėtros skyriaus vyriausiojo specialisto pareigas. Jo kandidatūrą pasiūlė A.Visockas.

E.Bivainis prisistatydamas tarybos nariams sakė tikintis, kad jam dirbant administracijos direktoriumi pavyks įgyvendinti bent 80 proc. koalicijos programos. Jis pripažino nepasidomėjęs, kokio dydžio yra Šiaulių miesto biudžetas, tačiau tiksliai įvardijo miesto skolas.

Ketvirtadienį tarybai slaptu balsavimu nepavyko apsispręsti dėl S.Tumėno paskyrimo į vicemerus. Šiaulių universiteto docentas S.Tumėnas tarybos nariams tvirtino, kad su meru dar nėra sutaręs dėl sričių, kuriomis rūpinsis, tačiau nurodė, jog pageidautų būti atsakingas už švietimo, sporto ir kultūros sritį.

Daugiausia diskusijų taryboje iškilo dėl slapto balsavimo tvarkos, nes kai kurie tarybos nariai tikina nesupratę, kaip reikia balsuoti: žymint kryžiuku, pliusu ar varnele. Dėl dvejopo žymėjimo vienas balsas buvo užskaitytas kaip sugadintas – būtent jo ir pritrūko išrinkti vicemerą. Taryba, remdamasi politikų pastebėjimais, nusprendė apskritai panaikinti balsavimo rezultatus.

„Nenorėdamas, kad būtų kuriamos kokios nors insinuacijos ir nenorėdamas kenkti merui, tam (pakartotiniam balsavimui) paprieštaravau. Taip išėjo, kad patvirtino taip, kaip patvirtino – vieno balso pritrūkome, t. y. penkiolika buvo už, keturi – prieš, vienas – sugadintas. To vieno ir pritrūkome“, – BNS sakė S.Tumėnas.

Pasak jo, dėl jo kandidatūros tarybai vėl bus siūloma apsispręsti kitame posėdyje, tuo metu antroji vicemero kandidatūra savivaldybėje, jo teigimu, apskritai dar nėra aiški.

Lietuvos socialdemokratų partija Šiaulių taryboje gavo šešis mandatus, taip pat šešis tarybos narius, įskaitant merą A.Visocką, turi jo vadovaujamas rinkimų komitetas, po keturis mandatus turi Liberalų sąjūdis bei Valerijaus Simuliko komitetas „Už Šiaulius“, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai turi tris, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos liaudies partija turi po du mandatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.