Naujam VSD vadovui – linkėjimai nepaskęsti politikos purve

Seimas ketvirtadienį vieningai balsavo dėl kandidato į Valstybės saugumo departamento (VSD) karininko Dariaus Jauniškio paskyrimo vadovauti šiai institucijai.

Atleidus G.Griną (dešinėje) patvirtinama naujo VSD vadovo D.Jauniškio kandidatūra.<br>T.Bauro nuotr.
Atleidus G.Griną (dešinėje) patvirtinama naujo VSD vadovo D.Jauniškio kandidatūra.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Apr 9, 2015, 10:29 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:06 AM

47 metų D.Jauniškis pakeitė šį mėnesį kadenciją baigusį VSD vadovą Gediminą Griną.

A.Paulauskas Seimo posėdžio metu paskelbė, kad G.Grina atleidžiamas pasibaigus kandencijai: „Manau, jog reikia jam padėkoti už darbą, nebūkime kritiški“, – sakė jis.

Posėdžio metu žodžio prašiusi Rasa Juknevičienė kalbėjo: „Svarstome būsimus pokyčius labai svarbioje institucijoje, vadovų pasikeitimas svarbus ir mūsų NATO partneriams. Labai svarbu, kad pasitikėjimas šia institucija augtų. Institucijos veikla apipinama gandais iki sąmokslo teorijų lygio. Nėra idealiai dirbančių struktūrų, toli iki idealumo ir VSD, bet struktūra apsivalė.“

„Leiskite jums padėkoti už darbą Lietuvai“, – sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė atsisveikindama su G.Grina.

G.Grina naujam VSD vadovui linkėjo išbūti šiame poste visą kandenciją, nes, anot jo, tai tam tikras valstybės stabilumo požymis.

Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgoms vadovaujančio pulkininko D.Jauniškio kandidatūrą į žvalgybos institucijos vadovus pateikė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pagal Konstituciją, VSD vadovą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Šią savaitę prisistatydamas Seime D.Jauniškis pabrėžė, kad VSD turi imtis lyderio vaidmens užkardydamas grėsmės. Kalbėdamas apie VSD veiklos prioritetus, kandidatas nurodė, kad departamentui reikia aktyviau imtis kontržvalgybos, daugiau bendrauti su visuomene ir labiau rūpintis personalo atranka.

„Tai karys, ne kartą rodęs drąsą ir profesionalumą karščiausiuose pasaulio taškuose. Tai karys, kuris vadovaujasi principais, neleisiančiais eiti į kompromisus su sąžine“, – apie naująjį VSD vadovą kalbėjo A.Paulauskas.

Naujam VSD vadovui seimo nariai linkėjo tvirto profesinio stuburo. Juozas Olekas pabrėžė, kad naujasis vadovas yra atsidavusio savo tėvynei žmogaus pavyzdys. „Jo, kaip vadovo, sukaupta patirtis labi pravers jam einant naujas pareigas. D.Jauniškis savo prisistatymo kalboje pabrėžė tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarbą. Tai labai svarbu, nes šių dienų situacijoje neužtenka vien žinoti, kad kažkas vyksta, svarbu daryti žingsnius ir imtis veiksmų“, – sakė pašnekovas.

Kalbėdama apie naująjį VSD vadovą R.Juknevičienė teigė, kad jam nebus lengva: „Reikės stipraus charakterio, teks suprasti ne tik žvalgybinius, bet ir nelabai švarius vidaus politikos reikalus.“

D.Jauniškis Lietuvos kariuomenės Specialiosioms operacijų pajėgoms vadovauja nuo 2008 metų, kariuomenės sistemoje dirba nuo jos atkūrimo atgavus nepriklausomybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.