Šiaulių miesto vairą perėmė meru išrinktas Artūras Visockas

Ketvirtadienį Šiauliuose darbą pradėjo naujosios kadencijos miesto tarybos nariai ir meras – juo tapo pirmuosiuose tiesioginiuose merų rinkimuose šiauliečių pasitikėjimą pelnęs 47 metų Artūras Visockas.

E.Visockui mero regalijas perdavė buvęs Šiaulių miesto meras J.Sartauskas.<br>R.Vitkaus nuotr.
E.Visockui mero regalijas perdavė buvęs Šiaulių miesto meras J.Sartauskas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 9, 2015, 6:40 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:41 AM

Po pastarųjų rinkimų Šiaulių miesto taryba gerokai atsinaujino: iš 31 tarybos nario – net 17 naujokų.

Tarybos posėdis prasidėjo tarybos narių priesaika. Priesaiką davęs iš buvusiojo Šiaulių miesto mero Justino Sartausko mero regalijas gavęs A.Vicockas padėkojo už pasitikėjimą ir pakvietė tarybos narius „kurti miestą, kuriame gyventi būtų gera kiekvienam“.

„Kaip ir prieš rinkimus, taip ir šiandien, nežadėsiu nieko kito, tik sąžiningą darbą“, – trumpoje kalboje akcentavo naujasis Šiaulių meras.

Vicemero išsirinkti nepavyko

Oficialią ceremoniją lydėję plojimai ir šypsenos iš tarybos narių veidų dingo vos pasibaigus trumpai pertraukai ir pradėjus svarstyti posėdžio dienotvarkės kausimus.

Jei dėl formalių klausimų – laikinai einančio savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas Algimanto Beinoravičiaus ir jo pavaduotoją Romano Kančausko atleidimo bei pavedimo pastarajam laikinai eiti administracijos direktoriaus pareigas – jokių diskusijų nekilo, tai patvirtinti vicemero kandidatūros nepavyko.

Už vicemeru pasiūlyto Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nario, Šiaulių universiteto docento Stasio Tumėno kandidatūrą buvo balsuojama slaptu balsavimu.

Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad už šį kandidatą balsavo 15 tarybos narių, prieš – 4, o vienas biuletenis buvo pripažintas negaliojančiu. Likę 11 tarybos narių nebalsavo.

Nors negaliojančiu pripažintame biuletenyje papildomą brūkšnį padėjęs S.Tumėno kolega ir bendrapartietis Arūnas Gumuliauskas tvirtino taip padaręs per klaidą, o meras prašė balsavimą pakartoti, tačiau to nebuvo padaryta.

Salėje kilo aštri diskusija ir S.Tumėnas pats atsiėmė savo kandidatūrą.

Manoma, kad aistroms aprimus S.Tumėno kandidatūra į Šiaulių miesto vicemero postą bus vėl teikiama per artimiausią Šiaulių miesto tarybos posėdį.

Pristatė valdančiosios koalicijos sutartį

Per posėdžio pertrauką meras A.Vicockas pristatė valdančiosios daugumos koaliciją.

Šiaulių miesto valdančiosios daugumos koalicijos sutartį pasirašė šeši visuomeninio rinkimų rinkimų komiteto „Artūro Visocko nepartinis sąrašas“, keturi Lietuvos liberalų sąjūdžio, trys Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ir du Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos nariai.

Į valdančiąją koaliciją buvo pasiūlyta burtis ir šešis mandatus turintiems socialdemokratams.

Socialdemokratams delsiant apsispręsti jungtis prie koalicijos užvakar buvo pasiūlyta dviems Darbo partijos narėms. Darbietės koalicijos sutartį žadėjo pasirašyti, kai įdėmiau susipažins su koalicijos programa.

Jei Darbo partijos atstovės sutiks jungtis prie valdančiosios daugumos, tai mero A.Visocko suburtoje koalicijoje bus septyniolika tarybos narių iš trisdešimt vieno nario.

Formalią balsų daugumą valdančioji koalicija jau turėjo ir per ketvirtadienį vykusį posėdį, nes parašą po koalicijos sutartimi padėjo socialdemokratas Domas Griškevičius.

Paklaustas, kodėl jis nusprendė jungtis prie valdančiosios daugumos, nekreipdamas dėmesio į kitų penkių savo bendrapartiečių delsimą tai padaryti, D.Griškevičius atsakė, kad jis atsižvelgė į savo partijos vyresnybės nuostatą, kad socialdemokratai Šiaulių miesto taryboje turi dirbti pozicijoje, o ne opozicijoje.

Administracijos direktoriumi tapo specialistas

Po pertraukos į posėdį susirinkę tarybos nariai rinko Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorių. Užimti šias pareigas meras A.Visockas pasiūlė nepartiniam Šiaulių rajono savivaldybės Ekonomikos ir verslo plėtros skyriaus vyriausiajam specialistui Eduardui Bivainiui.

Už 39 metų E.Bivainio kandidatūrą į Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus postą balavo 18 tarybos narių, 2 nariai buvo prieš ir 11 narių balsavime nedalyvavo.

Paskelbus balsavimo rezultatus E.Bivainis buvo patvirtintas Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.