Baltijos šalių oro erdvės kontrolę perims Norvegija ir Italija

NATO Baltijos šalyse vykdomą

Aljanso šalys pradėjo siųsti savo karius ir naikintuvus saugoti Baltijos šalių oro erdvę nuo 2004 metų kovo<br>R.Vitkaus nuotr. iš archyvo
Aljanso šalys pradėjo siųsti savo karius ir naikintuvus saugoti Baltijos šalių oro erdvę nuo 2004 metų kovo<br>R.Vitkaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 9:38 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:13 AM

Norvegija į Lietuvą atsiųs keturis „F-16“ naikintuvus, BNS sakė Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės vado padėjėja vyr. leitenantė Ieva Gulbinienė.

Tuo metu Italija Lietuvoje ir toliau patruliuos su keturiais naikintuvais „Eurofighter Typhoon“.

„Lietuvoje nuo gegužės (misiją – BNS) vykdys italai ir norvegai. Pagrindiniai misijoje bus norvegai, o italai lieka antrai rotacijai kaip paremiančioji šalis“, – BNS teigė ji.

Nuo sausio mėnesio Baltijos šalių oro erdvę be Italijos, kuri buvo pagrindinė misijos vykdytoja, iš Lietuvos misiją sustiprino ir Lenkija su naikintuvais „MiG-29“.

Pasak I.Gulbinienės, vykdyti NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse į Estijos Emario bazę atvyks Didžiosios Britanijos Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai „Eurofighter Typhoon“. Nuo sausio Estijoje buvo dislokuoti Ispanijos „taifūnai“.

Tuo metu Lenkijoje, Malborke, antrai pamainai liks Belgijos karinių oro pajėgų kontingentas su naikintuvais „F-16“.

Aljanso šalys pradėjo siųsti savo karius ir naikintuvus saugoti Baltijos šalių oro erdvę nuo 2004 metų kovo, Lietuvai, Latvijai ir Estijai tapus NATO narėmis.

Iki Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos misiją paprastai vykdydavo keturi naikintuvai iš Šiaulių. Pernai Lietuvoje naikintuvų padvigubėjo, misija taip pat pradėta vykdyti iš Estijos ir Lenkijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.