Buvusį merą skandina gąsdinantis virsmas į namų šeimininkę

Metų metus Šiaulių miestą į skolas gramzdinę politikai skaudžiausia kaina sumokėjo už savo vištakumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-04-10 19:59, atnaujinta 2018-01-07 02:53

Miestiečių pasitikėjimą praradę valdantieji per pastaruosius savivaldos rinkimus patyrė fiasko, kokio per ketvirtį amžiaus dar nebuvo – taryboje atsidūrė net 17 naujokų su nepartiniu meru A.Visocku priešakyje.

Pralaimėjimas buvo prognozuotas ir pelnytas, bet jis buvo toks skaudus, kad kai kuriems politikos nuošalėje likusiems veikėjams niekaip nepavyksta susitaikyti su realybe.

Mero regalijas praradęs socialdemokratas J.Sartauskas iki šiol desperatiškai bando demonstruoti politinius raumenis, kurių jis, beje, niekada net ir neturėjo.

Savo galybe įtikėjęs veikėjas netgi atsisakė paklusti Lietuvos socialdemokratų partijos vadovo A.Butkevičiaus nurodymui jungtis prie susiformavusios daugumos ir dalyvauti miesto valdyme.

Bet J.Sartauskas dėjosi neišgirdęs iš sostinės atskriejusios žinios, kurią atvežė derybose pasirodęs vienintelis socialdemokratas parlamentaras A.Mockus.

Į valdančiąją daugumą kviestas J.Sartauskas atsakė akibrokštu – posėdyje apskritai nepasirodė.

Užuot pasiteisinęs, pavyzdžiui, nesukalbamais koalicijos partneriais ar jų sudaryta darbų programa, politikas įklimpo dar giliau – ėmė viešai postringauti apie negebėjimą jį tinkamai pakviesti į derybas, žeminantį reikalavimą pateikti tris kandidatus į vicemero postą ar jį rinkimuose įveikusio A.Visocko atostogas.

Ką miestiečiai suprato iš šių juokingų pasiteisinimų? Iš šiltos kėdės išstumtas ir bedarbiu tapęs J.Sartauskas labai nenorėtų kasdien virti sriubą iš darbo savivaldybėje grįžtančiai jaunajai eksmerienei.

Bet ar tai priežastis nepaklusti partijos vadovo nurodymui ir rizikuoti visos partijos įvaizdžiu? Gal partija išties atlieka tik Darbo biržos funkcijas?

Pasirodo, sparnus užsiauginusiems provincijos karaliukams partijos reikalai yra trečiaeiliai. Ir jiems nė motais, kad tokiu elgesiu netgi sustiprina nepartinius valdžios naujokus.

Jokia paslaptis, kad į Šiaulius būtent šią kadenciją plūstels „Urban“ programos milijonai, tad didmiestis neišvengiamai ims keistis.

Labiau į pilką miesto tipo gyvenvietę panašiuose Šiauliuose visuomenei taip seniai kas nors padaryta, kad šiauliečiai pastebės ir įvertins menkiausią teigiamą pokytį. O tai po ketverių metų bus dar viena girnapusė ant susireikšminusio J.Sartausko kaklo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.