Šeimos draugo praganyti ir Vilniuje pasiklydę vaikai grįžo namo

Penktadienį tėvams grąžinti du maži berniukai, kuriuos paliktus be priežiūros ketvirtadienį sostinės centre surado policijos patruliai. Vilniaus m. savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai sako, kad grąžinus vaikus, šeima bus kurį laiką stebima.

Šeimos draugo praganyti, Vilniuje pasiklydę ir policijos Upės g. netoli Baltojo tilto surasti vaikai grįžo namo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Šeimos draugo praganyti, Vilniuje pasiklydę ir policijos Upės g. netoli Baltojo tilto surasti vaikai grįžo namo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 10, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:10 AM

Vilniaus savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė sako, kad penktadienį 2,5 metų ir 3,5 metų berniukai grąžinti tėvams, kadangi nenustatyta, jog tai būtų problemiška šeima.

„Tėvai atsirado ketvirtadienį vakare. Jie yra vilniečiai, tvarkinga šeima. Mes apsilankėme šeimoje, pakalbėjome su tėvais, jiems duoti tam tikri įsipareigojimai, ir vaikai grąžinami į šeimą“, – sakė L.Juškevičienė.

Pasak Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovės, ketvirtadienį vaikai pasiklydo susiklosčius kelioms nelaimingoms aplinkybėms. Berniukai buvo palikti prižiūrėti tėvų draugui, tačiau šis kažkaip juos praganė ir vaikai pasiklydo. Po kurio laiko berniukus rado policija.

Vaikai buvo perduoti Vilniaus m. savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams. Tądien L.Juškevičienė sakė, kad berniukai jiems perduoti murzini ir alkani. Penktadienį skyriaus vedėja sakė, kad šis faktas dar neįrodo, jog vaikais šeimoje blogai rūpinamasi.

„Tai nėra rizikos šeima. Bet ji yra šiek tiek kitokia, nei mums įprasta yra matyti. Žinote, būna šeimos, kurios vaikus nuolat veda į polikliniką, nuo šešių mėnesių mėsyte maitina ir panašiai. Kitos šeimos gali būti kitokios. Bet tai nereiškia, kad tie vaikai yra neprižiūrėti. Tie vaikai tiesiog yra auginami kitaip. Šitie vaikai iš tiesų buvo murzini, bet jie kitaip auga, nei įprasta matyti. Sakyčiau, jie yra tokie gamtos vaikai“, – sakė L.Juškevičienė.

Ji tvirtina, kad šeima kurį laiką bus Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojų akiratyje.

Rado policijos patruliai

kaip jau skelbė lrytas.lt, vienišus maždaug 3–4 metų vaikus Vilniaus policijos patruliai Upės g. netoli Baltojo tilto ketvirtadienį pastebėjo apie 14 val. 50 min. Atkreipę dėmesį, kad greta vaikų nėra suaugusiųjų, pareigūnai vaikus užkalbino.

Mažyliai apie save policininkams nieko papasakoti negalėjo. Tad pareigūnai abu vaikus perdavė Vilniaus m. savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams.

Informacija apie rastus vaikus perduota ir Vilniaus m. 1-ojo policijos komisariato tyrėjams, kurie pradėjo rinkti medžiagą apie šį įvykį.

Vaikai buvo nuvežti į ligoninę ir ten apžiūrėti. Jokių sužalojimų ar ligų nepastebėta. Iš karto po abu berniukai buvo apgyvendinti Vilniaus miesto krizių centre.

Tą pačią dieną apie 15 val. 58 min. į pareigūnus kreipėsi vyras, kuris pranešė, jog prie Baltojo tilto prižiūrėjo draugų vaikus, o šie dingo. Vyriškis tvirtino, kad iš pradžių pats bandė ieškoti 2,5 metų ir 3,5 metų berniukų, tačiau nesėkmingai, todėl maždaug po pusantros valandos kreipėsi į policiją.

Į policiją paskambinus šiam vyriškiui, apie incidentą buvo informuoti ir vaikų tėvai. Vakare jie nuvyko pas vaiko teisių specialistus. Penktadienį berniukai grąžinti tėvams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.