Šiuolaikinė animacija šiurpumu neprilygsta „Raudonkepuraitei“

+ Esu pasinėrusi į turkiškus serialus, rodomus per LNK. Mane patraukė puiki, įtikinama aktorių vaidyba, gražūs herojai, gyvenimiškos temos. Iš jų gali pasimokyti, kaip išsisukti iš sudėtingų situacijų, kaip į jas neįsivelti.

Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Brazauskienė

Apr 12, 2015, 12:48 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:54 AM

Liūdna žiūrėti lietuviškus serialus. Aktoriai vaidina negrabiai, dirbtinai. Gal toks įspūdis susidaro dėl to, kad visi jie daug kartų matyti.

– Daugelis lietuvių aktorių nepakankamai įsijaučia. Atrodo, kad jie per mažai rengiasi vaidmenims, per mažai dirba, šiek tiek pritingi. Juk pas mus mažesnė konkurencija nei užsienyje.

Bet kuriuo atveju gerai, kad kuriama vis daugiau serialų. Gal po kelerių metų ir aktoriai profesionaliau ims vaidinti. Be to, serialai – puiki galimybė pasireikšti dar tik būsimoms žvaigždėms.

+ Mane žavi dabartinė lietuviška popmuzika. Pamenu, kaip anksčiau visi džiaugdavosi, kai atvykdavo gastrolių dainininkų iš Lenkijos, Bulgarijos, kitų šalių. O į savus atlikėjus reaguodavome šalčiau. Dabar lietuviai pavergė visus.

Mūsų dainininkai sugeba į savo koncertus sutraukti didelę auditoriją. Didžiuojuosi Lietuvos atlikėjais – drąsiais, gražiais, jaunais žmonėmis.

– Pokalbių laidų rengėjai ne visada pasikviečia tinkamus dalyvius.

Pamenu, mano vyras Algirdas Brazauskas jausdavo pareigą kalbėti žmonėms per televiziją. O dabar politikai dažnai bijo eiti į TV studiją.

Jie turėtų atsakyti į žmonėms rūpimus klausimus, o ne tik per Auksinių svogūnų teikimo ceremoniją pirmose eilėse be bilieto pasėdėti.

Jei tik turiu laiko, niekuomet neatsisakau dalyvauti TV laidose. Jei kam nors įdomi mano nuomonė, kodėl gi ja nepasidalyti?

Žinoma, kartais nepatinka pateikiami klausimai, tačiau reikia sugebėti išsisukti iš bet kokios situacijos.

Yra tokių politikų, kurie nevaldo emocijų ir išlekia iš studijos. Kartais ir mane žurnalistai puola. Tuomet tenka sukandus dantis sėdėti. Kadangi esu gyvenimo mėtyta ir vėtyta, moku susitvardyti.

Po laidų, kuriose dalyvauju, mėgstu internete paskaityti komentarus apie save. Man jie – tarsi telefonui kroviklis.

Dieve, kaip kai kurie komentatoriai plūstasi! Galėčiau juos paduoti į teismą kaip Egidijus Dragūnas. Tačiau juk reikia žinoti, ką apie tave mano žmonės.

+ Kiek daug talentų atskleidė šokių ir dainų konkursai. Džiaugiuosi, kad tokių laidų yra. Aišku, kartais kai kurie komisijų nariai kalba per šiurkščiai, bet tai tik šou.

+ Mėgstu naujienų laidas, tokias kaip „Lietuvos ryto" televizijos „Lietuva tiesiogiai“, kurią veda Daiva Žeimytė. Ji sėkmingai pakeitė Edmundą Jakilaitį. Net įdomiau žiūrėti, kaip moteris savo aštriais klausimais doroja politikus.

– Tėvai dažnai skundžiasi, kad dabar animaciniuose filmuose gausu smurto. Tačiau ar mažiau žiauraus elgesio „Trijuose paršiukuose“, kur vilkas sugriovė namus, arba „Raudonkepuraitėje“, kur vilkas prarijo močiutę?

Šiuolaikiniuose animaciniuose filmuose tokių baisybių nėra.

+ Iš laidų vaikams išskirčiau „Gustavo enciklopediją“ (LRT televizija). Ją pati su malonumu įsijungiu ir dar anūkę pasisodinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.