K.Girnius: „H. Clinton būtų Rusijai priešiškesnė JAV prezidentė“

Sekmadienį oficialiai rinkimų

Vertindamas H.Clinton šansus tapti prezidente K.Girnius teigė, kad jie pakankamai geri, tačiau jai sutrukdyti gali tai, kad demokratai šaliai vadovavo jau dvi kadencijas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Vertindamas H.Clinton šansus tapti prezidente K.Girnius teigė, kad jie pakankamai geri, tačiau jai sutrukdyti gali tai, kad demokratai šaliai vadovavo jau dvi kadencijas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 13, 2015, 10:31 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:44 PM

„H.Clinton yra gerokai kovingesnė negu Barackas Obama. Ji palaikė Irako karą, ji palaikė NATO puolimus prieš Libiją, kurie buvo iš dalies neteisėti, ji pasakė, kad Vladimiras Putinas Ukrainoje elgiasi kaip Hitleris Sudetuose. Tad jeigu draugiškumas Lietuvai yra sutapatinamas su didesniu priešiškumu Rusijai, tuomet H.Clinton bus draugiškesnė Lietuvai, nes ji yra labiau nusiteikusi naudoti Amerikos jėgą, jeigu tai reiškia, kad bus vėl įsiveliama į karą“, – BNS sakė K.Girnius.

Jis pabrėžė, kad ir šiuo metu JAV ir jų prezidentas B.Obama Lietuvai skiria pakankamai dėmesio.

Vertindamas H.Clinton šansus tapti prezidente K.Girnius teigė, kad jie pakankamai geri, tačiau jai sutrukdyti gali tai, kad demokratai šaliai vadovavo jau dvi kadencijas.

„Šansai yra palyginti geri, tuo atžvilgiu, kad ji yra vienintelė rimta demokratų kandidatė, ji neturės kitos rinkimų kovos, kur ją būtų galima truputį aplamdyti. O respublikonai tarpusavyje turės peštis labai kietai. Demokratų partijos demografinė padėtis geresnė – juos palaiko ispanakalbiai imigrantai, juodaodžiai ir nemažai moterų. Normaliomis aplinkybėmis, jeigu šios grupės proporcingai balsuotų, didesnė tikimybė, kad laimėtų demokratai“, – sakė politologas.

„Tačiau normaliai Amerikoje partija valdžioje labai retai išsilaiko daugiau negu dvi kadencijas“, – pridūrė jis.

H.Clinton, žadėdama būti „paprastų amerikiečių gynėja“, sekmadienį oficialiai pradėjo savo rinkimų kampaniją, jos galutinis tikslas – tapti pirmąja moterimi, išrinkta į Jungtinių Valstijų prezidento postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.