Lietuvos šratasvydžių klubus Karaliaučiuje treniravo rusai

Lietuvoje veikiančių

Pernai šratasvydžio entuziastai iš Lietuvos dalyvavo Karaliaučiaus krašte vykusiame turnyre „Kelias į pergalę“.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Pernai šratasvydžio entuziastai iš Lietuvos dalyvavo Karaliaučiaus krašte vykusiame turnyre „Kelias į pergalę“.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 13, 2015, 7:31 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:08 PM

Žvalgybos ataskaitoje teigiama, kad neįvardytų klubų nariai „imitavo Rusijos specialiųjų pajėgų taktiką ir treniravosi su Rusijos ir Baltarusijos šratasvydžio komandomis“.

Anot dokumento, pernai šratasvydžio entuziastai iš Lietuvos dalyvavo Karaliaučiaus krašte vykusiame turnyre „Put' k pobede“, kurį organizuoja Rusijos specialiųjų pajėgų veteranų ir karų dalyvių asociacija „Specnaz-Rus“.

VSD teigimu, šiuose turnyruose treniruojasi ir asmenys, priklausantys Rusijos karinės žvalgybos GRU specialiosioms pajėgoms.

„Tokiuose renginiuose dalyvaujantys šratasvydžio klubų nariai išmoksta Rusijos kariuomenės naudojamos karinės taktikos, šie įgūdžiai gali būti panaudoti vykdant realius karinius veiksmus su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis“, – teigiama VSD ataskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.