Pajūryje prasideda pratybos „Ugninis griausmas“

Pirmadienį Lietuvoje prasideda dvi savaites vyksiančios tarptautinės pratybos „Ugninis griausmas 2015“ (angl. „Flaming Thunder 2015“), kuriose dalyvauja apie 450 karių iš keturių NATO šalių: Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Lietuvos ir Portugalijos.

Pajūryje prasideda pratybos „Ugninis griausmas“.<br>Sausumos pajėgų nuotr.
Pajūryje prasideda pratybos „Ugninis griausmas“.<br>Sausumos pajėgų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-13 15:19, atnaujinta 2018-01-06 22:45

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, pratybos Lietuvoje vienu metu vyks dviejuose poligonuose – brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Lietuvos ir JAV artilerijos vienetai treniruosis vykdyti pakrančių apsaugą ir slopinti taikinius jūroje, o Lietuvos, JAV, Portugalijos ir Lenkijos minosvaidžių būriai Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje vykdys netiesioginės ugnies paramos teikimą.

Aukščiausią pratybų štabą – Ugnies paramos koordinavimo centrą – sudaro kariai iš visų pratybose dalyvaujančių šalių, tačiau jo pagrindas – Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kariai.

Kovinio šaudymo pratybose dalyvauja kariai iš Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono, Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų, Algirdo ir Kęstučio mechanizuotųjų pėstininkų batalionų ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktinių. Kartu su Lietuvos kariais treniruojasi 155 mm savaeigių haubicų būrys iš JAV 1-41 Lauko artilerijos bataliono, 120 mm minosvaidžių būrys iš Lenkijos 15-osios Mechanizuotosios Brigados, 120 mm minosvaidžių būrys iš JAV 2-7 pėstininkų bataliono ir 81 mm minosvaidžių būrys iš Portugalijos žvalgybos kuopos.

Taip pat pratybas remia Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas, Karinės Jūrų pajėgos, Karo policija ir kariai iš kitų vienetų.

„Ugninis Griausmas“ yra Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų organizuojamos tarptautinės pratybos Lietuvoje. Šiais metais jos rengiamos trečiąjį kartą. Kasmet pratybos tampa vis intensyvesnės ir norą dalyvauti jose pareiškia vis daugiau NATO šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?