Partija rėžė: Andrių Šedžių išspyrė dėl įžūlumo ir šmeižto

Šiaulių milijonierius Andrius Šedžius prieš mėnesį pašalintas iš Lietuvos liaudies partijos (LLP). Praėjusį savaitgalį Kaune susirinkusi partija dar kartą patvirtino sprendimą išmesti A.Šedžių iš partijos narių ir pareiškė, kad „atsiriboja nuo visų A.Šedžiaus viešojoje erdvėje skleidžiamų tikrovės neatitinkančių pareiškimų.“

Kaip teigia LLP, A.Šedžius išmestas dėl destruktyvaus elgesio partijoje.<br>R.Neverbicko nuotr.
Kaip teigia LLP, A.Šedžius išmestas dėl destruktyvaus elgesio partijoje.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2015, 3:17 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:45 PM

Kaip teigia LLP, A.Šedžius pažeidė partijos įstatus.

„Narys gali būti pašalintas iš politinės partijos, jeigu nesilaiko politinės partijos įstatų, suvažiavimo, tarybos ir kitų politinės partijos organų nutarimų, destruktyviai veikia politinės partijos nenaudai“, – rašoma įstatuose.

LLP įstatai skelbia, kad A.Šedžiaus, kaip partijos nario, pareiga buvo laikytis politinės partijos įstatų, vykdyti suvažiavimų, konferencijų, tarybos ir kitų politinės partijos organų nutarimus.

Šokiravo A.Šedžiaus elgesys

Išplatintame LLP pranešime teigiama, kad daugelį tarybos ir eilinių partijos narių jau seniai šokiravo įžūli ir autokratiška A.Šedžiaus elgsena. Partijos nariai neapsikentė vienvaldiškų partijos pirmininko sprendimų, ignoruojant daugumos tarybos bei valdybos narių nuomonę.

Partija teigia, kad A.Šedžius veikė destruktyviai, skaldė partiją, priešino jos narius. Taip pat jis nevykdė prisiimtų įsipareigojimų, diskreditavo partiją, šmeižė jos narius ir skleidė apie partiją tikrovės neatitinkančius faktus.

A.Šedžiaus pašalinimą iš partijos lėmė kovo 20 d. vienbalsiai priimtas tarybos posėdžio sprendimas, nes buvęs pirmininkas ignoravo tarybos narių argumentus dėl nepagrįstai skubotos jo pasiūlytos suvažiavimo datos – balandžio 11 dienos.

LLP papiktino tai, kad A.Šedžius nepaisydamas tarybos sprendimo, peržengęs savo įgaliojimų ribas, vienas nutarė ir paskelbė neeilinį partijos suvažiavimą savo nuožiūra.

„Akivaizdu, kad bandymas surengti tariamą suvažiavimą be LLP tarybos pritarimo ir pažeidžiant partijos įstatus yra negalimas. Tokiam „suvažiavimui“ įvykus, jo sprendimai nebus teisėti ir LLP pripažįstami“, – rašoma partijos pareiškime.

Pabrėžiama, kad dėl netinkamų, teisinius ir žmogiškuosius principus pažeidžiančių A.Šedžiaus veiksmų, LLP patiria labai didelę politinę, moralinę ir finansinę žalą.

Partijoje – susimokėliai

Kaip anksčiau sakė pats politikas, šį „perversmą“ LLP suorganizavo 11 asmenų, kurių likimas esą turėjo būti sprendžiamas jo sušauktame visuotiniame partijos suvažiavime.

„Iniciatorių yra vienuolika, galiu juos įvardyti: Artūras Šidlauskas, Stanislovas Ladinskis, Aras Sutkus, Lilijana Astra, Tadas Cijūnaitis. Čia yra keli. Toliau veiksmai yra tokie, kokie yra numatyti: balandžio 11 dieną vyks partijos suvažiavimas ir partija nuspręs, kas bus naujas pirmininkas, kokia bus nauja taryba. Tai labiausiai tokie žmonės ir bijo suvažiavimo“, – anksčiau yra sakęs A.Šedžius.

LLP prieš penkerius metus įkūrė buvusi premjerė Kazimiera Prunskienė. Dėl ištikusio insulto ji kurį laiką nėjo pareigų, o laikinuoju partijos vadovu paskirtas Rimantas Kumpis. R.Šedžius LLP vadovu išrinktas pernai vasarį.

Kovo mėnesį pateiktais Teisingumo ministerijos duomenimis, partija turi beveik 2,7 tūkst. narių.

Savivaldos rinkimuose LLP gavo dvi vietas Šiaulių miesto taryboje, dvi vietas – Kalvarijos, vieną – Jurbarko savivaldybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.