Andriui Kupčinskui nereikės sveikinti naujojo Kauno mero

Didžioji dalis kartu su Kauno meru Andriumi Kupčinsku trečiadienį pasitraukiančių miesto savivaldybės tarnautojų išsikraustymo procedūrą paliko paskutinei darbo dienai. A.Kupčinskas tai padarė jau antradienį, nes išvyksta į užsienį ir nedalyvaus ketvirtadienį įvyksiančiame pirmajame naujos kadencijos tarybos posėdyje.

A.Kupčinskui nekilo didelių sunkumų išsikraustyti.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Kupčinskui nekilo didelių sunkumų išsikraustyti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 14, 2015, 6:17 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:47 PM

Paskutinę darbo Kauno mero poste dieną konservatorius A.Kupčinskas išvyks į Briuselį atsiimti miestui skirto garbingo apdovanojimo. Prieš mėnesį Europos Komisija patvirtino, kad unikalia tarpukario modernizmo architektūra garsėjančiam Kaunui bus suteiktas Europos paveldo ženklas.

Juo įvertinti svarbiausi tarpukario laikotarpio objektai, tarp kurių – Karininkų ramovė, Centrinis paštas, Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, Vytauto Didžiojo karo muziejus, savivaldybės pastatas.

A.Kupčinskas tikino daug daiktų darbo kabinete nesukaupęs. Asmenines padėkas ar smulkius suvenyrus politikas išsivežė, didžiąją dalį spaudinių padovanojo bibliotekai.

„Trečiadienį anksti rytą išskrisiu į Briuselį, nes turėsiu atsiimti miestui skirtą apdovanojimą“, – kalbėjo A.Kupčinskas. Iš komandiruotės jis turėtų grįžti tik ketvirtadienį, kai pirmasis posėdis jau turbūt bus pasibaigęs.

Nauji šeimininkai tikrai įsikurs vicemerų Stanislovo Buškevičiaus ir Kazimiero Nausėdos kabinetuose, išsikraustyti taip pat teks administracijos direktoriui Dainiui Ratkeliui.

Vienintelis vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas tikino neskubantis to daryti, nes viliasi po ketvirtadienio tarybos posėdžio išsaugoti savo pareigas.

Tiesioginius Kauno mero rinkimus šiemet pavasarį laimėjo verslininkas, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ įkūrėjas Visvaldas Matijošaitis. Jo vadovaujama organizacija nesunkiai sudarė valdančiąją koaliciją su Liberalų sąjūdžiu bei Socialdemokratų partija.

Konservatoriai pagal gautų mandatų skaičių taryboje liko antri, tačiau A.Kupčinskas pralaimėjo mero rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.