Lietuvos moksleiviai – tarptautinių mokslo olimpiadų laimėtojai

Ne paslaptis, kad Lietuvoje mokslus baigę įvairių sričių specialistai trokštami užsienyje, o 4 Lietuvos universitetai nuolat patenka į geriausių pasaulio universitetų tūkstantuką. Dešimtys Lietuvos moksleivių kasmet pelno medalius tarptautinėse mokslo olimpiadose. Pažvelkime tik į keletą faktų.

Lietuvos moksleiviai – tarptautinių mokslo olimpiadų laimėtojai<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lietuvos moksleiviai – tarptautinių mokslo olimpiadų laimėtojai<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2015, 8:54 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:36 PM

Remiant ES, Lietuvoje įgyvendinamas projektas „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimas“.

Jo metu kiekviena šalies mokykla gali įsitraukti į jaunųjų tyrėjų paiešką ir ugdymą, populiarinti gamtos mokslus ir technologijas. Projektas padeda spręsti jaunimo laisvalaikio problemą, suteikia daugiau saviraiškos galimybių gabiems vaikams ir skatina rinktis tyrėjo profesiją.

Panaudojant ES paramą, 400 šalies gimnazijų ir vidurinių mokyklų buvo aprūpintos gamtos mokslų kabinetų laboratorine įranga, mokymo priemonėmis. Per naująjį ES finansavimo etapą nauja gamtos mokslų įranga bus aprūpinamos ir pagrindinės mokyklos bei progimnazijos.

2011 m. Helsinkyje vykusioje jaunųjų mokslininkų olimpiadoje septyniolikmetis Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos moksleivis Povilas Kavaliauskas kartu su kolegomis iš Airijos ir Šveicarijos buvo išrinkti geriausiais Europos Sąjungos (ES) jaunaisiais mokslininkais. Jų informatikos, inžinerijos ir medicinos mokslų projektus tarptautinė komisija išrinko kaip geriausius iš 87 darbų, kuriuos sukūrė jaunieji mokslininkai iš 37 šalių.

2012 m. tarptautinėje astronomijos ir astrofizikos olimpiadoje Brazilijoje, Vasoraso mieste, Lietuvos mokinys pirmą kartą tapo absoliučiu laimėtoju. Tai Motiejus Valiūnas, Vilniaus licėjaus abiturientas. Šioje šeštą kartą vykusioje olimpiadoje garbingas vietas užėmė ir kiti Lietuvos moksleiviai. Šiaulių Didždvario gimnazijos abiturientė Vaiva Vasiliauskaitė ir Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos abiturientas Marius Kerys buvo apdovanoti bronzos medaliais.

2014 m. gegužės mėn. Vilniuje įvykusioje Tarptautinėje filosofijos olimpiadoje Lietuvos mokiniai laimėjo tris medalius: aukso, sidabro ir bronzos. Olimpiados laimėtoju ir aukso medalininku tapo Vilniaus licėjaus abiturientas Lukas Jonuška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.