Sena dainininkės B. Petrikytės skola gali įskelti naujų bylų

Į skolas įklimpusi dainininkė Birutė Petrikytė dėl pinigų plovimo metė šešėlį koncertų rengėjams ir bilietų platintojams. Kodėl tūkstančius žiūrovų į didžiausias arenas suviliojusi atlikėja ir jos verslo partneriai tikina nieko neuždirbę?

Dainininkė B.Petrikytė tikina, kad pajamų, gautų už jos jubiliejinius koncertus, neužtenka atsiskaityti su kreditoriais.<br>G.Pilaičio nuotr.
Dainininkė B.Petrikytė tikina, kad pajamų, gautų už jos jubiliejinius koncertus, neužtenka atsiskaityti su kreditoriais.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Apr 14, 2015, 7:11 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:45 PM

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teismas pradėjo nagrinėti Elvyros Bukauskienės ieškinį įmonei Baltijos bunkeriavimo agentūrai (BBA) dėl laidavimo prievolės už skolininkę – garsią dainininkę B.Petrikytę – nevykdymo.

Atlikėja šioje civilinėje byloje dalyvauja kaip trečiasis asmuo.

Įmonė BBA, kaip dalininkė, praėjusiais metais rengė B.Petrikytės koncertų turą „Fortūnos šypsena“.

Prieš tai šios įmonės vadovas klaipėdietis Vladimiras Sergijenka įkalbėjo E.Bukauskienę neskandinti dainininkės – pasirašęs laidavimo sutartį įsipareigojo iš pajamų, gautų už tris koncertus, grąžinti klaipėdietei visus pinigus, kuriuos ji buvo paskolinusi savo buvusiai draugei B.Petrikytei.

Dainininkė verslininkei E.Bukauskienei jau ketverius metus negrąžina 68 tūkst. litų (apie 20 tūkst. eurų), kuriuos pasiskolino dviem mėnesiams.

Moteris su buvusia bičiule bandė kalbėtis gražiuoju, tačiau nieko nepavyko. Dabar šią istoriją narplioja teismas.

„Nidoje administravau restoraną „Piteris“, kur Birutė koncertavo su dukra Andželika ir broliu Rolandu. Taip ir susipažinime. Po kiek laiko prieš vasaros sezoną vėl netikėtai susitikome. Birutė pakvietė mane į svečius, guodėsi, jog artėja „Birutės uoste“ jos rengiamas festivalis, o pinigų trūksta, prašė paskolinti.

Surašėme skolos vekselį. Žadėjo viską grąžinti, bet pinigų neatgaunu“, – pažintį su B.Petrikyte teisme prisiminė E.Bukauskienė.

Skolintojų nebenori matyti

Klaipėdietė dabar pati stebisi savo patiklumu: „B.Petrikytė iš pradžių kažkiek atidavinėjo, o po to liovėsi. Ėmė vengti manęs, neatsiliepdavo į telefono skambučius. O kartą rėžė tiesiai: jei neturiu pinigų, tai dabar mane už tai reikia nužudyti? Tada aš kreipiausi į antstolius.“

E.Bukauskienė nežino, ar jai pavyks atgauti B.Petrikytei paskolintus pinigus: „Šioje byloje ji įvardyta tik kaip trečiasis asmuo. Birutė skolinga ne tik man. Daug vilčių nepuoselėju, su ja tik vėjus laukuose gaudyti.“

Anksčiau neilgai dirbusi Šventojoje, dainininkei priklausiusiuose svečių namuose „Birutės uostas“, E.Bukauskienė pastebėjo, jog B.Petrikytei labai patinka baliai ir festivaliai: „Ji mėgsta rodytis viešumoje, reklamuotis, tačiau su tais žmonėmis, iš kurių skolinosi pinigus, netrokšta susitikti. Plačiai gyveno: pati mačiau, kaip pinigai taškomi į visas puses.

Ji mane taip įtikinėjo, kad viskas bus gerai. Pasiklausius Birutės kalbų kartais atrodo, jog visi aplinkui kalti, kad ji turi grąžinti skolas.“

Maldavo nežlugdyti atlikėjos

E.Bukauskienę nuvylė ir B.Petrikytės 60-mečio jubiliejui skirtą koncertų turą „Fortūnos šypsena“ pernai rengusi uostamiesčio įmonė Baltijos bunkeriavimo agentūra.

Tuomet E.Bukauskienės prašymu antstoliai jau buvo pradėję B.Petrikytės skolos išieškojimo procedūras – buvo nuspręsta areštuoti už bilietus į jos koncertus surinktus pinigus, Giruliuose įsigytą namą, kitokį turtą. Klaipėdietė apsidžiaugė, kad pagaliau viskas baigsis.

„Kai iki koncerto liko trys dienos, man paskambinęs BBA vadovas V.Sergijenka pradėjo aiškinti, kad su B.Petrikytės įmone Muzikos klubu pasirašęs jungtinę sutartį – maldavo atšaukti areštą, esą jau tiek pinigų įdėta, o jeigu Birutės sąskaitos bus įšaldytos, avanso negavusi rusų estrados žvaigždė Valerijus Leontjevas neatvyks, viskas žlugs“, – pasakojo E.Bukauskienė.

V.Sergijenka moterį pasikvietė į kavinę. Sakė, jog B.Petrikytė liko skolinga ir jam, o dabar yra proga atgauti pinigus – surengus 3 koncertus didžiosiose arenose, uždirbti apie 900 tūkst. litų. Jeigu jie bus sužlugdyti, visi kreditoriai liks be pinigų.

Koncertai – pilnose arenose

Tokių kalbų sugraudinta E.Bukauskienė pasigailėjo B.Petrikytės. Jos verslo partneris V.Sergijenka moteriai paliko padoraus žmogaus įspūdį: „Jis maldavo atšaukti areštą, neįšaldyti sąskaitų, prisiekė, kad skola bus padengta pajamomis už koncertus.

Patikėjau: pasirašėme laidavimo sutartį, kad B.Petrikytei paskolintus pinigus atgausiu iš karto po turo“, – aiškino E.Bukauskienė.

Jubiliejinių B.Petrikytės koncertų turas pernai gegužės pabaigoje vyko Vilniaus „Siemens“, Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Švyturio“ arenose.

Prieš tai jie buvo reklamuojami labai skambiai – grandiozinis šou, neįtikėtinas šviesų ir garso renginys, truksiantis tris su puse valandos.

Arenose, kuriose telpa tūkstančiai žiūrovų, su B.Petrikyte šėlo jos draugai – atlikėjai Kastytis Kerbedis, Viktoras Malinauskas, Ovidijus Vyšniauskas, Česlovas Gabalis, Povilas Meškėla, Simonas Donskovas, Romas Bubnelis, Steponas Januška. Pasirodė ir garbingiausias „Fortūnos šypsenos“ svečias V.Leontjevas. Vien ši žvaigždė garantavo, kad į koncertus plūs žiūrovai.

Pažadėtų pinigų nesulaukė

Po 10 dienų grįžusi iš užsienio kelionės E.Bukauskienė patikrino savo sąskaitą ir apstulbo – jokių pinigų nepervesta.

Prieš tai, norėdama savo akimis pamatyti, kiek žmonių sutraukia B.Petrikytės koncertai, moteris pati nuvyko į „Švyturio“ areną – ji buvo sausakimša. Fortūna jubiliatei šypsojosi ir Vilniuje, ir Kaune – per jos koncertus arenos buvo sausakimšos.

„Draugai pasakojo, kad Kaune bilietai kainavo nuo 60 iki 200 litų. Nesuprantu: arenos pilnos, o už bilietus surinktų pinigų neužtenka skolai grąžinti. Gal kas nors juos išplovė“, – svarstė didžiojo pramogų verslo subtilybių neišmananti E.Bukauskienė.

Baltijos bunkeriavimo agentūrai negrąžinant žadėtų pinigų, E.Bukauskienė kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą.

Pajamos už bilietus stulbino

Prieš tai moteris dar išsiaiškino bilietus į B.Petrikytės koncertus platinusių agentūrų „Tiketa“ ir bilietai.lt gautas pajamas.

Oficialiuose dokumentuose nurodyta 130 tūkst. litų suma moterį suglumino.

„Man sunku patikėti, kad už 3 B.Petrikytės ir jos draugų koncertus sausakimšose arenose bilietų platintojai surinko tik tiek pinigų. Keisti dalykai įžiūrimi net plika akimi.

Kodėl mokesčių inspektoriai nežiūri, kas vyksta mūsų didžiosiose pramogų arenose?“ – stebėjosi E.Bukauskienė.

Teisme paaiškėjo, kad bendros veiklos sutartį su BBA pasirašiusi Muzikos klubo prezidentė B.Petrikytė uostamiesčio įmonei įsipareigojo sumokėti 300 tūkst. litų, jeigu koncertai įvyks ir rengėjai gaus pajamų. Šią sumą viršijančios pajamos turėjo atitekti dainininkės įmonei.

V.Sergijenkos atstovai įrodinėjo, jog uostamiesčio agentūra negalinti E.Bukauskienei grąžinti visos B.Petrikytės skolos todėl, kad nesulaukė žadėto pelno.

Po visų jos koncertų BBA sąskaitą papildė vos daugiau kaip 30 tūkst. litų, kuriuos laiduotojai siūlė E.Bukauskienei. Kur dingo kiti už bilietus į B.Petrikytės koncertus surinkti pinigai, ar jų išvis buvo, BBA atstovai nežino ir nesirengia aiškintis.

Pasak jų, Lietuvoje populiarios dainininkės projektas „Fortūnos šypsena“ nebuvo finansiškai sėkmingas.

Vakar teismas nusprendė apklausti ir V.Sergijenką. Jo verslo partnerė B.Petrikytė teismo salėje dar nebuvo pasirodžiusi.

E.Bukauskienės advokatas Kazimieras Vainoras stebisi, kodėl dainininkės ir bilietus platinančių agentūrų santykiai nedomina Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.