Algirdui Brazauskui – Vilniaus garbės piliečio vardas

Paskutinio 2011–2015 m. kadencijos sostinės savivaldybės tarybos posėdžio metu nutarta prezidentui, buvusiam premjerui Algirdui Mykolui Brazauskui po mirtis suteikti Vilniaus garbės piliečio vardą.

A.Brazauskui suteiktas Vilniaus garbės piliečio vardas.<br>R.Neverbicko nuotr.
A.Brazauskui suteiktas Vilniaus garbės piliečio vardas.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 15, 2015, 3:32 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:24 AM

Sprendimas priimtas bendru sutarimu. Projektą pristatęs meras Artūras Zuokas tarė: „Ačiū ir konservatoriams už supratingumą.“

A.Zuokas pabrėžė, kad būdamas ir prezidentu, ir premjeru A.Brazauskas rūpinosi Vilniaus miestu.

„Man teko laimė būnant meru bendrauti su A.Brazausku. Jis padėdavo labai greitai išspręsti su sostinės reikalais susijusias problemas“, – prisiminė A.Zuokas.

Vilniaus meras ragino gerbti Lietuvai nusipelniusius žmones ne tik po jų mirties, bet ir kol dar vaikščioja žeme.

„Jeigu Romualdas Ozolas būtų apie save išgirdęs tiek daug gerų žodžių, kurie buvo pasakyti prie kapo duobės, gal jis būtų ilgiau gyvenęs“, – sakė A.Zuokas.

A.Brazauskas po mirties tapo 13-uoju Vilniaus miesto garbės piliečiu. Šis garbingas vardas yra suteiktas ir gyviems, ir mirusiems įžymiems asmenims. Ne visi jie tiesiogiai susiję su Vilniumi – garbės piliečių regalijos suteiktos JAV prezidentui Ronaldui Reaganui, Izraelio prezidentui Shimonui Peresui, JAV politikui Zbignievui Brzezinskiui.

Vilniaus garbės piliečio vardais taip pat yra pagerbti architektas ir roko dainininkas Algirdas Kaušpėdas, rašytojas Tomas Venclova, poetas Justinas Marcinkevičius, dvasininkas Kazimieras Vasiliauskas, publicistas, rašytojas Czeslawas Miloszas, mokslininkas, ilgametis VVU rektorius Jonas Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.