Amerikiečių karinė technika apgulė Klaipėdos „Akropolį“

Trečiadienio rytą klaipėdiečiai traukė į prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“ ne pirkinių ir linksmybių. Jiems labiau rūpėjo savo akimis išvysti „Akropolio“ prieigose stovinčią NATO sąjungininkų ir Lietuvos kariuomenės ginkluotę ir techniką, pabendrauti su kariškiais.

Žmones labiausiai domino amerikiečių savaeigė haubica.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Žmones labiausiai domino amerikiečių savaeigė haubica.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 15, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:52 PM

Susirinkusius labiausiai domino JAV savaeigė 155 milimetrų haubica M109A6 „Paladin“, 105 milimetrų haubica M50, taikliojo šaulio ginklai FN SCAR ir kita moderniausia JAV ir Lietuvos kariuomenės ginkluotė.

Vyrams knietėjo apžiūrėti ginklus, pakalbinti kariškius, aplinkui spragsėjo fotoaparatai. Daugelis apgailestavo, kad kariškiai savo techniką demonstruoja ne itin palankiu metu ir tik tris su puse valandos: vyresnieji dirba, o vaikai, kuriems čia taip pat būtų įdomu, – darželiuose ar mokyklose.

Tarptautinės pratybos „Ugninis griausmas“ prasidėjo pirmadienį. Vakar Kairių poligone, Klaipėdos pašonėje, buvo galima pasijusti kaip tikrame fronte.

Per pratybas į jūrą krito daugiau kaip 150 artilerijos sviedinių. Pasiekę jūros dugną, jie sprogdavo skleisdami karo veiksmų garsus.

Haubicos, iš kurių šaudyta, stovėjo Kairių poligone, todėl iš jų paleisti artilerijos sviediniai turėjo perskristi Kuršių marias, Kuršių neriją ir pataikyti į Baltijos jūroje esančius taikinius.

JAV kariai savaeiges haubicas Lietuvoje naudojo pirmą kartą. Lietuvos kariuomenė taip pat turi keturias haubicas, tačiau jos nėra savaeigės.

Tarptautinės pratybos „Ugninis griausmas 2015“ vyks dvi savaites. Jose dalyvauja maždaug 450 karių iš keturių NATO šalių – Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Lietuvos ir Portugalijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?