Aplink negyvą komisiją – parlamentarų gūžynės

Kam gaivinti mirusįjį, kurio beveik niekam nereikia? Toks klausimas kyla stebint, kaip politikai Seime mėgina įpūsti naujos gyvybės jau senokai sugriuvusiai Etikos ir procedūrų komisijai.

Naujuoju Etikos ir procedūrų komisijos pirmininku turėtų tapti L.Talmontas.
Naujuoju Etikos ir procedūrų komisijos pirmininku turėtų tapti L.Talmontas.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

Apr 15, 2015, 7:57 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:20 PM

Siūlė vieniems – atsisakė. Siūlė antriems – irgi atsisakė. Tad pagaliau atiteks tretiems, kurie, nors ir sutiko, bet nenoriai.

Parlamento užkulisiuose lyg karštą bulvę mėtomą Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko kėdę greičiausiai gaus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcijos atstovas Leonardas Talmontas.

Šio posto nepanoro nei konservatoriai, nei liberalai. Konservatoriaus Valentino Stundžio vadovauta Etikos ir procedūrų komisija iš esmės mirusi nuo praėjusių metų rudens, kai dėl valdančiųjų diktato iš šios institucijos protestuodami pasitraukė opozicijos atstovai.

Bet šviesa tunelio gale vėl nušvito, kai buvo pataisytas Seimo statutas, numatantis, kad 11 narių komisija sudaroma kitu principu: penkis opozicijos atstovus pasiūlo valdantieji, šešis valdančiuosius pasirenka opozicija, o vadovo postas lieka parlamento mažumai.

Opozicija į komisiją pasiūlė „darbiečius“ Saulių Bucevičių ir Ričardą Sargūną, „tvarkietį“ Algimantą Dumbravą, socialdemokratus Edmundą Jonylą, Vytautą Saulį ir Orintą Leiputę, o valdantieji – be L.Talmonto, konservatorius Vidą Mariją Čigriejienę, Algį Strelčiūną, liberalą Arminą Lydeką ir Mišrios Seimo narių grupės narį Valerijų Simuliką.

Šiuo metu Seime planuojant pakeisti ne vieną komiteto ar komisijos vadovą, L.Talmontui diriguoti etikos sargams siūloma ir dėl to, kad jis esą pernelyg ilgai užsisėdėjo Žmogaus teisių komiteto pirmininko kėdėje.

Pastarojoje LLRA atstovas užsiliko dar nuo tų laikų, kai jo partija buvo valdžioje.

Pats L.Talmontas vakar nespinduliavo dideliu entuziazmu dėl naujų karjeros perspektyvų: „Taip, žinau, kad tokia kalba yra, tačiau dar ne iki galo viskas sudėliota ir nuspręsta. Ar aš pats noriu? Pasakysiu taip: aš – kaip kareivis, frakcija lieps ir eisiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.