Atūžia Vilniaus universiteto chemikų dienos

Vilniaus universiteto (VU) Chemikų dienos yra pačios seniausios iš visų fakultetinių dienų, organizuojamų Vilniaus universitete, ir šiais metais jos bus jubiliejinės – 50-osios.

Vilniaus universiteto (VU) Chemikų dienos yra pačios seniausios iš visų universiteto renginių.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus universiteto (VU) Chemikų dienos yra pačios seniausios iš visų universiteto renginių.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2015, 7:27 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:42 PM

Tradiciškai visą savaitę vyks renginiai, skirti chemijos fakulteto, studentų, dėstytojų ar šiaip moksleivių bei prijaučiančių žmonių auditorijai. Visa grandiozinė „puota" tęsis nuo balandžio 16 d. iki balandžio 23 d.

Šiame renginyje bus galima užtikti kasmetinį „chemikų dienų filmą“, kurį sukuria patys aktyviausi fakulteto studentai.

Šie filmai pradėti kurti netgi sovietinės Lietuvos laikais dar su juostinėmis kameromis. Turime milžinišką filmų archyvą, taip pat ir skaitmeniniu formatu bei daugybę senųjų juostų, išlikusių nuo tų laikų, kai net patys dar nebuvome gimę.

Šiais metais pirmą kartą organizuojama Chemikų dienų konferencija, kuri yra orientuota į jaunuosius mokslininkus – bakalaurus, magistrus, doktorantus ar neseniai baigusius doktorantūrą.

Taip pat nediskriminuojama ir kitų žmonių, antai, yra užsiregistravęs net profesorius iš Kauno. Jie gal neturi tiek patirties ar drąsos dalyvauti valstybinio ir tarptautinio rango konferencijose, tačiau čia gali save išsibandyti, pasitikrinti, daug ko išmokti.

Taip pat rengiama viena diena darbui su fakulteto moksliniais ir vienetiniais aparatais Lietuvoje. Su jais bus galima išanalizuoti, ištirti įvairiausias medžiagas, ko taip paprastai bet kur Lietuvoje nepadarysi.

Taip pat vyks atidaromoji diskusija fakultete, kuri vadinasi kiek aštrokai: „Ar galima iš mokslo užsidirbti milijoną?“. Joje dalyvaus du verslo atstovai, kurie yra gana sėkmingi savo srityje ir uždirba pinigus pritaikydami mokslo žinias, bei du mokslo atstovai iš fakulteto, kurie turi daugybę patentų, vienas iš jų yra akademinių reikalų prodekanas Vilniaus universitete. Visą diskusiją žada vesti buvęs Vilniaus universiteto Studentų atstovybės prezidentas Arminas Varanauskas.

Numatoma programa:

16 d. – Atidarymas (diskusija), Filmų vakaras (žiūrimi seni chemikų dienų filmai ir naujasis)

17 d. – Mokslinės dirbtuvės (prieiga prie chemijos fakulteto aparatų tirti medžiagas)

18 d. – Konferencija (žodiniai bei stendiniai pranešimai su įvairiausio rango svečiais iš įvairiausių vietų)

20 d. – Pokerio turnyras (bendruomenės suvienijimo renginys be jokių mokesčių)

21 d. – Boulingo turnyras (bendruomenę ir dėstytojus apjungiantis renginys)

22 d. – Cheminės varžybos (gabūs studentai gali palenktyniauti su savo laboratorijos įgūdžiais), Press konferencija (dėstytojai atsako pikantiškus studentų klausimus), Barbekiu (fakulteto kiemelyje rengiamas bendruomenės piknikas, kurio metu studentai ir dėstytojai gali išsikepti savo maisto šašlykinėse, užsiimti įvairiausiomis mažytėmis rungtimis, tokiomis kaip: „dešrainių konkursas“, „tarakonų lenktynės“, „chemikų dienų barbekiu protmūšis“)

23 d. – Baigiamasis vakaras (grupių Biplan ir Colours of Bubbles koncertas LOFT'e)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.