Kada iš parduotuvių dings pjautuvai?

Jeigu kuriame Lietuvos kampelyje gyvena Cecilija Celesta Cintjonytė-Petrauskienė, vargas jai. Vien tik už vardo ir pavardės inicialus moteriai mūsų šalyje gresia teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Apr 15, 2015, 8:20 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:11 PM

Vyresnės kartos žmonėms nereikia aiškinti, ką reiškia CCCP. Jaunesnės kartos atstovams, kurie rusiškai galbūt nemoka, priminsime, kad šį užrašą kirilica išvertus į lietuvių kalbą išeitų SSRS.

Tad Cecilija gali būti patraukta atsakomybėn už sovietinės simbolikos propagavimą. Netikite? Vilnietis Ruslanas tai jau išbandė savo kailiu.

Tiesa, Ruslanui jau teko minti teismo slenkstį ne už pavardę, o už automobilio valstybinių numerių laikiklius, ant kurių švietė raidės „CCCP“. Uolūs policininkai jas pamatė ir užsimojo nubausti už sovietinės simbolikos demonstravimą.

Teismas Ruslano šį kartą pasigailėjo – nusprendė kad užrašas „CCCP“ ant numerių rėmelių dar nepropaguoja komunistinių idėjų. Juo labiau kad šalia raidžių pjautuvo ir kūjo nebuvo.

Bet Ruslanui nemalonumai, regis, nesibaigė ir jam dar teks aiškintis Temidės tarnams dėl numerių laikiklių, nes Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimas negalutinis – protokolą vilniečiui surašę policijos pareigūnai gali pateikti apeliacinį skundą.

O teisėja kol kas Ruslanui patarė numerių laikiklių su raidėmis „CCCP“ daugiau nenaudoti, kad nekiltų nesusipratimų.

Žinoma, nėra labai ko ginti to Ruslano. Nors teisme jis tikino, jog raidės „CCCP“ greičiausiai yra kompanijos „Combined Community Codec Pack" trumpinys, toks aiškinimas kelia vien šypseną.

Čia galima prisiminti ir prabangų visureigį, papuoštą vardiniais numeriais, kuriuose šviečia „M0HCTP“. Numeriai lietuviški, tačiau pabandyk šį užrašą perskaityti lotyniškomis raidėmis. Kas kita – kirilica.

Kita vertus, jeigu jau taip uoliai ieškome sovietinės simbolikos, pareigūnų gali sulaukti ir parduotuvės, kurių lentynose yra kūjų ar, neduok Dieve, pjautuvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.