Per Lietuvą juda amerikiečių haubicos

Trečiadienį per Lietuvą judėjo Jungtinių Amerikos Valstijų 1-41 lauko artilerijos bataliono savaeigės haubicos M109A6 „Paladin“. Haubicos, šarvuoti visureigiai po dviejų dienų pratybų „Ugninis griausmas 2015“ pajūryje perdislokuojami į Pabradę. Iš Generolo Povilo Plechavičiaus poligono link Pabradės haubicos pajudėjo trečiadienį po pietų, o Generolo Silvestro Žukausko poligoną pasiekė vėlų trečiadienio vakarą.

Haubicos perdislokuojamos į Pabradę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Haubicos perdislokuojamos į Pabradę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2015, 6:20 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:57 PM

JAV kariuomenės artilerijos sistema „Paladin“ – tai 155 mm pabūklu ginkluota savaeigė haubica, kuri pirmą kartą JAV Sausumos pajėgoms buvo pristatyta 1960 metais. Į Lietuvą pratyboms atgabenami modernizuoti, jau devintosios kartos šios ginkluotės modeliai M109A6 „Paladin“, kurių maksimalus šaudymo nuotolis yra iki 30 km. Vienos artilerijos sistemos įgulą sudaro 6 kariai – vadas, šaulys, šaulio padėjėjas, vairuotojas ir 2 užtaisytojai.

Generolo Povilo Plechavičiaus (Klaipėdos r.) ir Generolo Silvestro Žukausko (Pabradė) poligonuose vyksta pratybos „Ugninis griausmas“ (balandžio 13–24 d.), jose dalyvauja apie 450 karių iš keturių NATO šalių: JAV, Lenkijos, Lietuvos ir Portugalijos.

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų organizuojamos tarptautinės pratybos „Ugninis Griausmas“ Lietuvoje rengiamos jau trečią kartą. Kasmet norą dalyvauti jose pareiškia vis daugiau NATO šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.