V.P.Andriukaičiui – sudėtinga operacija ir savaitė reanimacijoje

Vilniaus universiteto Santariškių klinikose operuotas Europos Sąjungos (ES) sveikatos ir maisto saugos komisaras, buvęs sveikatos apsaugos ministras 63-ejų Vytenis Povilas Andriukaitis.

V.P.Andriukaitį medikai operavo 7 valandas.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
V.P.Andriukaitį medikai operavo 7 valandas.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 15, 2015, 4:53 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:06 PM

Skubi operacija atlikta kovo 30 dieną, antradienį, pranešė klinikos.

Laukia reabilitacija Druskininkuose

„Šiuo metu mano būklė gerėja, taisausi po tokios sudėtingos operacijos“, – kalbėjo V.Andriukaitis, paklaustas, kaip jaučiasi praėjus porai savaičių po atliktos operacijos.

Į klausimą, ar atsiduoti medikų globai nusprendė būtent dabar pats, ar taip lėmė susiklosčiusios aplinkybės, pašnekovas atviravo: „Man pačiam prieš keturis mėnesius buvo netikėti diagnostikos rezultatai. Turėjau šiek tiek laiko apmąstymams, ką reikės daryti, o kai po truputį diagnozė ėmė tvirtintis, tai nusprendžiau, kad tai reikia daryti kuo skubiau.“

V.Andriukaitis pasakojo, kad operacija Santariškių klinikose buvo jo paties pasirinkimas: „Buvo konsultuojamasi su medikais Briuselyje ir Osle. Buvo įvairių pasiūlymų, bet atsiradus galimybei Vilniaus ir Briuselio kolegoms konsultuotis tarpusavyje sprendimas buvo aiškus – tik Vilniuje, tik Santariškėse.“

Eurokomisaras pasakojo, kad teko septynias paras praleisti reanimacijos palatoje, bet netrukus planuoja išvykti į reabilitaciją Druskininkuose. „Labai norėčiau balandžio 24 dieną jau būti darbe Briuselyje. Iki pat operacijos buvo padaryta daug darbų, daug veiklų suplanuota į priekį. Net ligoninės palatoje turiu internetą ir pavyksta šiek tiek darbuotis, tad mano darbai tikrai nesustojo“, – kalbėjo politikas.

Druskininkus reabilitacijai V.Andriukaitis pasirinko dėl to, kad būtent šių gydyklų medikai turi virškinamojo trakto reabilitacijos patirtį. „Žinoma, galėjau vykti į Birštoną, bet Santariškių klinikų dietologai, gastroenterologai rekomendavo būtent šią vietą“, – kalbėjo politikas.

„Pats šį kartą išbandžiau, ką reiškia Didžioji savaitė“, – juokavo V.Andriukaitis, kalbėdamas apie tai, kad šiemet nepavyko Velykų švęsti su šeima.

V.Andriukaitis pasakojo, kad šeimoje būta ir džiugių naujienų: „Šių metų sausį–vasarį turėjau sulaukti pirmojo anūko metukų gimtadienio, o antros anūkės  mėnesio sukakties, be to, mudu su Irena sulaukėme savo vedybų 35 metų jubiliejaus, tad kalbėti apie diagnozę, kuri galėjo sukelti šeimai tam tikrą jautrumą, kaip ir nederėjo. Pasitaręs su savimi nutariau, kad po visų šių švenčių pasakysiu šeimai, kad laukia operacija.“

Operavo 7 valandas

Anot eurokomisarą operavusio profesoriaus Kęstučio Strupo, nors operacija buvo gana sudėtinga, trukusi beveik 7 val., šiuo metu pacientas sveiksta, netrukus bus išrašytas iš ligoninės ir galės vykti į reabilitaciją Druskininkuose.

„Man buvo pasiūlyta kuo greičiau, nieko nelaukiant operuotis. Labai džiaugiuosi, kad mane operavo būtent Santariškių klinikų medikai. Aš esu pats čia dirbęs, todėl labai gerai žinau ir vertinu savo kolegų patyrimą ir puikų visų padalinių darbą“, – teigė V.P.Andriukaitis.

Anot jo, dėl jo sveikatos būklės tartasi ir su Briuselio Šv.Luko, ir su Oslo, ir su Heidelbergo ligoninėmis.

Konkretūs sveikatos sutrikimai klinikų pranešime nenurodomi.

Slėpė ligą?

Žinios apie V.Andriukaičio sveikatos problemas lrytas.lt redakciją buvo pasiekusios jau gerokai anksčiau prieš paskelbiant tai viešai, bet politiko komandos darbuotojai prieš keletą savaičių slėpė tikrąją situaciją.

Siekdama patikrinti minėtą informaciją, redakcija kreipėsi į V.Andriukaičio biuro Briuselyje darbuotojus. Lrytas.lt redakcija gavo tokį paaiškinimą: „Kadangi šią savaitę komisijoje Velykų atostogos, komisaras V.Andriukaitis liko Vilniuje“, – rašoma balandžio 7-ąją atsiųstame atsakyme. Redakcijai taip pat buvo žadama atsiųsti ir V.Andriukaičio darbotvarkę, tiesa, šios informacijos taip ir nepavyko sulaukti.

Dar savaite anksčiau V.Andriukaičio komandos nariai tikino, kad eurokomisaras darbuojasi Lietuvoje ir jokių žinių apie jo sveikatos būklę neturima.

Lietuvos deleguotas eurokomisaras šiuo metu yra atsakingas už visuomenės sveikatą ir maisto saugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.