Alytaus meras rodo drąsą – viešai paskelbė savo telefono numerį

Pirmą kartą jau pirmame ture ryškia persvara tiesiogiai gyventojų išrinktas Alytaus miesto merus Vytautas Grigaravičius juos tuoj po rinkimų pakvietė į istorinę inauguracijos šventę Rotušės aikštėje.

Prieš iškilmes Rotušės aikštėje rotušėje įvyko pirmasis naujos kadencijos tarybos posėdis.<br>Z.Žilinsko nuotr.
Prieš iškilmes Rotušės aikštėje rotušėje įvyko pirmasis naujos kadencijos tarybos posėdis.<br>Z.Žilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Apr 16, 2015, 7:23 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:36 PM

Ketvirtadienio popietę raudonu kilimu ant teatro laiptu jis žengė kartu su buvusiu savo mokytoju Alytaus miesto garbės piliečiu Antanu Strazdu, kuris savo buvusiam mokiniui uždėjo mero regalijas. „Dėkodamas už palaikymą, kviečiu bendradarbiauti miesto labui. Tardamiesi su jumis, kartu ieškosime geriausių problemų sprendimo būdų“, – kreipėsi naujasis meras į gausiai Rotušės aikštėje susirinkusius miestelėnus.

Jiems buvo pristatyti ir visi 27 naujos tarybos nariai, iš kurių devyniolika išrinkti pirmą kartą. Patirties stoka ir jaudulio gausa sutrukdė, kaip buvo iš anksto žadėjęs V.Grigaravičius, renginio vedėjams perduoti paskelbti gyventojams darbo telefono numerį 8 693 55005, kad juo galėtų visi drąsiai kreiptis su savo idėjomis, pasiūlymais ir kritika tiesiogiai kreiptis į merą. Todėl dabar ieškos kitų būdų tai padaryti.

Prieš iškilmes Rotušės aikštėje rotušėje įvyko pirmasis naujos kadencijos tarybos posėdis. Jame prisiekė visi 27 nariai, mero pavaduotojais išrinko Valę Gibienę ir jauniausią narį 27 metų Tautvydą Tamulevičių. Jie abu, kaip ir meras, priklauso trylika vietų taryboje gavusiam visuomeniniam rinkimų komitetui „Alytaus piliečiai“.

Prie valdančiosios koalicijos prisijungė visi trys konservatoriai ir viena iš Darbo partijos sąrašo atstovė, bet pati ne partijos narė.

Pirmą posėdį apkartino ir skandalas – vienos bulvarinės televizijos laidos korespondentai ką tik kadenciją baigusios vicemerės Nijolės Makštutienės kabinete aptiko šampano ir kitų alkoholinių gėrimų ir išsikvietė policijos pareigūnus patikrinti jos ir kitų tuo metu kabinete buvusių asmenų blaivumą. Bet niekas nesutiko pūsti į alkotesterį, o policija neturi teisės to daryti prieš jų valią.

Ketvirtadienį gimtadienį švenčia ir kadenciją baigiantis internete paviešintais nešvankiais posakiais išgarsėjęs 58 metų meras Jurgis Krasnickas, netriuškinančiai pralaimėjęs bendraamžiui V.Grigaravičiui, buvusiam policijos generaliniam komisarui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.