Kauno mero kėdę užėmė Visvaldas Matijošaitis

Kaune prasidėjo pirmasis naujosios kadencijos miesto tarybos posėdis, kuriame dalyvavo 39 tarybos nariai iš 41.

Miesto raktas – V.Matijošaičio rankose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Miesto raktas – V.Matijošaičio rankose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 16, 2015, 10:28 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:02 PM

Iš pradžių tarybos nariai turėjo prisiekti, tai užtruko apie valandą. Vėliau Kauno mero darbo vietą užėmė naujasis Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ įkūrėjas Visvaldas Matijošaitis.

Naujajam merui įteiktas simbolinis miesto raktas ir regalijos.

V.Matijošaitis savo kalboje akcentavo būtinybę mažinti komunalinius mokesčius, taip pat reformuoti sveikatos apsaugą. Meras suteikė vilčių mažus vaikus auginantiems kauniečiams – savivaldybė stengsis užtikrinti jiems galimybę leisti atžalas į darželį arba skirs finansinę paramą. Jis kalbėjo norintis sutelkti visus tarybos narius bendram darbui. 

Naująjį Kauno merą sveikino Seimo pirmininkės pavaduotojas Vydas Gedvilas, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

V.Matijošaitis dėkojo kauniečiams už didelį pasitikėjimą, tačiau tikino net nežinantis, ar dėl to reikia labai džiaugtis, nes tai yra ir labai didelė atsakomybė.

Meras patarė nedrebėti nei savivaldybės tarnautojams, nei savivaldybės valdomų įmonių vadovams, jeigu jie sąžiningai dirba miesto labui.

Išvakarėse „Vieningas Kaunas“ pasirašė koalicijos sutartį su Liberalų sąjūdžiu ir Socialdemokratų partija. Joms atiteks vicemerų postai, kuriuos užėmė socialdemokratas Vasilijus Popovas bei liberalas Simonas Kairys. Trečiuoju vicemeru tapo „Vieningo Kauno“ atstovas Povilas Mačiulis.  

Administracijos direktoriumi išrinktas buvęs banko DNB darbuotojas Gintaras Petrauskas. Jis nepriklauso jokiai partijai ar visuomeninei organizacijai, tačiau kandidatą parinko „Vieningas Kaunas“.

Buvęs Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas posėdyje nedalyvavo, nes šiuo metu išvykęs į Briuselį.

Ketvirtadienį taip pat prisiekė ir naujasis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos meras V.Grubliauskas, tardamas įžanginį žodį, pažymėjo, kad prezidentės raginimas imtis „įpareigojančios lyderystės" turėtų būti taikomas ne tik merui, bet ir tarybos nariams.

„Noriu padėkoti savo šeimai, kuriai teko didžiulis krūvis man einant šiuo keliu (...), taip pat norėčiau padėkoti didžiajai klaipėdiečių šeimai, kurios nariu save taip pat laikau“, – į tarybos narius bei klaipėdiečius kreipėsi V.Grubliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.