Klaipėdos meras V.Grubliauskas pažadėjo tiltą ir baseiną

Išsidalino postus

V.Grubliauskas užsibrėžė parengti naująjį miesto planą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Grubliauskas užsibrėžė parengti naująjį miesto planą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 16, 2015, 12:33 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:50 PM

„Noriu padėkoti savo šeimai, kuriai teko didžiulis krūvis einant man šiuo keliu (...), taip pat norėčiau padėkoti didžiąjai klaipėdiečių šeimai, kurios nariu save taip pat laikau“, – į tarybos narius bei klaipėdiečius kreipėsi V.Grubliauskas.

Valdančiajai daugumai Klaipėdoje priklauso 23 iš 31 tarybos nario, ją sudaro koalicijos sutartį pasirašiusių Liberalų sąjūdžio, Rusų aljanso, Socialdemokratų partijos, „Klaipėdos“ visuomeninio rinkimų komiteto bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai.

Liberalų sąjūdis, įskaitant perrinktą merą V.Grubliauską, Klaipėdoje gavo 12 mandatų, Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija turės keturis, socialdemokratai – tris, „Tvarka ir teisingumas“ – du tarybos narius. Taryboje dirbs ir keturi Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, du „ Klaipėdos“ visuomeninio rinkimų komiteto nariai ir trys atstovai iš visuomeninio rinkimų komiteto „Puteikis plius“ bei vienas Lietuvos rusų sąjungos atstovas.

Išsidalino postus

Naujuoju Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovu ketvirtadienį paskirtas valstybės įmonės „Regitra“ Klaipėdos skyriaus vadovas liberalas Saulius Budinas, pakeisiantis poste vicemere patvirtintą partietę Juditą Simonavičiūtę.

Pirmajame naujosios tarybos posėdyje ketvirtadienį vicemeru taip pat perrinktas Liberalų sąjūdžio atstovas Artūras Šulcas.

Už S.Budino paskyrimą administracijos direktoriumi balsavo 25, prieš – keturi, susilaikė vienas tarybos narys. Už J.Simonavičiūtę balsavo 23, prieš penki tarybos nariai, vienas narys susilaikė. A.Šulcą palaikė 20 tarybos narių, prieš jį balsavo šeši, susilaikė trys.

Pats S.Budinas posėdyje žadėjo gerinti savivaldybės personalo darbo sąlygas, pritardamas planams iškelti administraciją į naujas patalpas.

„Normalių elementarių sąlygų užtikrinimas darbuotojams yra vienas esminių uždavinių. Žiūrint į perspektyvą, aš matyčiau personalo politikos gerinimo planus, kurie apimtų ne tik darbo sąlygų gerinimą, bet ir įvertinimą darbuotojų, motyvaciją (...). Teko matyti klausimą dėl savivaldybės galbūt naujo pastato statybos, nuomos. Ir jeigu nauja taryba pritars, būsiu tas, kuris turės vykdyti šį pavedimą“, – paklaustas apie administracijos iškėlimo į naują pastatą perspektyvas tarybos nariams sakė S.Budinas.

Jis teigė neturintis planų mažinti tarnautojų bei nurodė, kad Klaipėdos savivaldybės tarnautojų skaičius, tenkančių tūkstančiui gyventojų, yra „ko gero, vienas mažiausių respublikoje“.

Kai kuriems tarybos nariams užkliuvo sprendimas numatyti S.Budinui 60 proc. pareiginio atlyginimo priedą. Meras pripažino, kad toks naujojo vadovo motyvaciją skatinantis priedas yra „pakankamai rimtas“, bet patikino žinantis, kad administracijos vadovo darbotvarkė smarkiai viršys įprastinį darbo krūvį.

„Jei matysime, kad krūvis yra gerokai mažesnis ar yra kažkokių nepasitenkinimų darbe, visada galėsime prie šito klausimo grįžti“, – sakė perrinktas meras liberalas Vytautas Grubliauskas.

Vicemere paskirta J.Simonavičiūtė 2011-2015 metų kadencijoje ėjo administracijos direktorės pareigas. Ji posėdyje atsakydama į opozicijos atstovų repliką dėl kartais parodytos „arogancijos“ bendraujant su administracijos darbuotojais pripažino buvusi griežta administracijos vadovė ir kaip vicemerė žadėjo būti „žymiai linksmesnė ir žymiai sukalbamesnė“.

Į posėdį trys opozicijoje esančio komiteto „Puteikis plius“ nariai atėjo užsidėję respiratorius. Atstovai paaiškino, kad tai – jų protestas prieš valdančiąją koaliciją, nes joje dirba Valstybės saugumo departamento grėsmių ataskaitoje minima politinė jėga – Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos Valdemaro Tomaševskio blokas.

Dėmesys ugdymui ir švietimui

Į valdančiąją koaliciją Klaipėdos taryboje susibūrusios penkios partijos žada suvienodinti ikimokyklinio ir neformalaus švietimo finansavimą valstybiniame ir privačiame sektoriuose.

„Įsipareigojame (...) įvertinti miesto neformaliojo ugdymo užklasinės veiklos paslaugų turinį bei suteikti galimybes privačioms ugdymo įstaigoms pretenduoti į savivaldybės finansavimą, patenkinti vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose poreikį bei suvienodinti vaikų, lankančių biudžetines ir privačias ikimokyklinio ugdymo įstaigas, finansavimo sąlygas“ – pirmajame naujosios tarybos posėdyje sakė perrinktasis meras liberalas Vytautas Grubliauskas.

Statys globos namus ir tiltą

Pasak jo, šią kadenciją valdantieji taip pat įsipareigoja inicijuoti naujų globos namų statybą, remti nevyriausybinių organizacijų plėtrą, skatinti investicijas ir verslą, padvigubinti kultūrai skiriamas lėšas, gerinti viešųjų paslaugų tiekimo kokybę, gerinti savivaldybės darbuotojų kvalifikaciją, optimizuoti miesto bibliotekų tinklą ir didinti jose teikiamų paslaugų skaičių, labiau įtraukti gyventojus į sprendimų priėmimą sudarant galimybes steigtis bendruomenių centrams, plėsti jaunimo užimtumo centrų tinklą, reguliuoti monopolinių paslaugų tiekėjų tinklą.

„Sutarėme siekti švaraus miesto ir saugios aplinkos klaipėdiečių šeimoms, ypatingą dėmesį skiriant pietinės miesto dalies viešųjų erdvių, miesto parkų ir paplūdimių atnaujinimui, tobulinti Klaipėdos viešojo transporto ir dviračių takų sistemą, parengti naująjį miesto planą, parengti ir pradėti įgyvendinti svarbiausių miesto transporto mazgų, Atgimimo aikštės rekonstrukcijas, naujo baseino ir tilto per Danės upę statybas“, – valdančiosios koalicijos įsipareigojimus toliau vardijo V.Grubliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?