Kova dėl vadovo posto: premjeras palaiko I. Degutienę

Šią savaitę renkamas opozicinės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas. Kandidatų – net šeši, bet daugelio politikų akys krypsta tik į du, tarp kurių greičiausiai ir vyks lemiama kova dėl konservatorių vadovo posto. Premjeras palaikymą išreiškė Irenai Degutienei.

Premjeras A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 9:43 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:10 PM

Pagrindiniais varžovais laikomi Seimo vicepirmininkė 65 metų I.Degutienė ir dešiniųjų patriarcho Vytauto Landsbergio anūkas 33 metų Gabrielius Landsbergis.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sakė, kad kiekvienas partijos pirmininkas atstovauja pirmiausia savo partijos interesus. Paklaustas, už ką balsuotų, jei turėtų galimybę, jis palaikymą išreiškė I.Degutienei.

„Aišku, kad balsuočiau už I.Degutienę. Lietuvai reikalingi ir jauni, tačiau visuomenė pirmiausia turi pripažinti politiką ir juo pasitikėti bei pasakyti, kad jis tikrai dirba mūsų žmonėms. Tai labais svarbu“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo premjeras.

Tarp socialdemokratų buvo girdima ir šnekų apie tiesioginius partijos pirmininko rinkimus, tačiau premjeras tikino, kad nereikia blaškytis.

„Pas mus priimtas partijos statutas. Zigmantas Balčytis atsakingas už statuto parengimą. Delegatai atvyksta į suvažiavimą ir po to balsuoja slaptai. Jei politikas turi didžiulį pasitikėjimą iš partijos narių ir jį visuomenė palaiko, vargu ar reikalingas šitoks blaškymąsis. Kiekvienas visuomenės narys turi galimybę siūlyti kandidatus, o partijos nariai įtraukti į sąrašus, kad galėtų pasisakyti“, – sakė premjeras.

Naujuoju konservatorių vedliu pretenduoja tapti šie Seimo nariai: Mantas Adomėnas, Irena Degutienė, Jurgis Razma, Emanuelis Zingeris, buvusi europarlamentarė Laima Andrikienė ir dabartinis Europos Parlamento narys Gabrielius Landsbergis.

Premjeras pritarė A.Skardžiaus kandidatūrai

Pranešta, kad socialdemokratui Artūrui Skardžiui siūloma tapti parlamentinės Energetikos komisijos pirmininku, premjeras A.Butkevičius sako, kad šis kandidatas yra tinkamas.

„Jis labai įsigilino į energetikos sektorių. Jis buvo susitikęs su „Lietuvos energijos“ ir kitais žmonėmis atsakingais už šilumos ūkio projektų įgyvendinimą. Šiuo metu mes turime bendrą sutarimą. Jis tiktų šioms pareigos užimti“, – teigė premjeras.

Paklaustas, ar neišardys suskystintųjų gamtinių dujų terminalo, ministras pirmininkas šyptelėjo, kad tikriausiai jau niekas negali jo išardyti. Nebėra jau tokių jėgų nei Lietuvoje nei užsienyje.

„Po terminalo paleidimo buvo susitarimas, kad bus laikomasi vieningos nuomonės. Turime diskutuoti kabinete ir prieiti prie vieningo sprendimo“, – aiškino premjeras.

Premjeras kalbėsis apie Prezidentūros apsaugą Trečiadienio popietę Vilniaus senamiestyje, prie Prezidentūros, susirinko gausios policijos ir medikų pajėgos, kaukėti „Aro“ pareigūnai ir net snaiperiai. Specialiosios tarnybos į Daukanto aikštę atskubėjo po to, kai 17 val. buvo gautas pranešimas, kad netoli Prezidentūros pastato vaikšto laidais apsikarstęs vyras su didžiuliu lagaminu ir grasina susisprogdinti. Po dvi valandas trukusiu derybų vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Paklausus, ar šį incidentas prie Prezidentūros galima priskirti psichiniam paūmėjimui, premjeras su tuo sutiko. „Tai ir savotiškas signalas, jei atsirastų daugiau tokių žmonių, tai būtų pasiųstas įspėjamasis signalas. Jei vertintume su kitų šalių Prezidentūromis, tai mūsų Prezidentūra yra ne tiek apsaugota. Mes apie tai kalbėsime su Vidaus reikalų ministru ir kitais asmenimis“, – sakė premjeras. A.Butkevičius pareigūnams neturi jokių priekaištų ir giria jų darbą. Jis teigė, kad šis klausimas buvo greitai ir gerai išspręstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.