Šiaulių miesto opozicijos raumenys – kol kas per silpni

Nuo Šiaulių vairo nustumti politikai vertėsi per galvą, bet valdantieji per ketvirtadienį sušauktą neeilinį tarybos posėdį patvirtino abu mero pavaduotojus. Jais išrinkti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Stasys Tumėnas ir socialdemokratas Domas Griškevičius.

Šiaulių miesto tarybos posėdyje tvirtinant mero pavaduotojus netrūko aistrų. S.Tumėnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių miesto tarybos posėdyje tvirtinant mero pavaduotojus netrūko aistrų. S.Tumėnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-04-16 17:46, atnaujinta 2018-01-06 15:46

Šiaulių tarybą sudaro 31 politikas, o posėdyje dalyvavo 29. Tačiau balsavime renkant vicemerus dalyvavo tik 18. S.Tumėną palaikė 17, o D.Griškevičių – 16 tarybos narių.

Humanitarinių mokslų daktaras 56 metų S.Tumėnas dirbo Šiaulių universitete ir nuosavoje leidykloje, o 30-metis D.Griškevičius praėjusią kadenciją ėjo Šiaulių miesto tarybos sekretoriaus pareigas.

Suformuota Šiaulių miesto tarybos valdančioji dauguma yra labai trapi – jai priklauso 16 iš 31 nario. Todėl už valdžios borto likę politikai negailėjo nei laiko, nei energijos bandydami išmušti iš vėžių abu kandidatus į vicemerus.

D.Griškevičiui kliuvo, kad vienintelis iš šešių į tarybą patekusių socialdemokratų prisijungė prie valdančiosios daugumos. Tokiam žingsniui D.Griškevičius gavo tiek partijos vadovo, tiek Šiaulių skyriaus narių pritarimą.

Tuo tarpu į derybas dėl valdančiosios koalicijos kviestas buvęs meras Justinas Sartauskas šį kvietimą ignoravo.

Pastarasis politikas dar nėra susitaikęs, kad prarado ketverius metus turėtas regalijas. Mero rinkimuose fiasko patyręs J.Sartauskas pateikė negirdėtą akibrokštą – kaip oficialus miesto vadovas atėjo pasveikinti 50-mečio jubiliejų šventusį Šiaulių centro poliklinikos vyr. gydytoją Mindaugą Maželį.

Šventės dalyviai buvo nustebę, nes naujasis meras Artūras Visockas jubiliatui įteikė dovaną, o J.Sartauskas – savo vardu išrašytą mero padėką.

S.Tumėnas buvo kritikuojamas, kad praėjusiose kadencijoje viešai suabejojo, ar miestui reikalingi du mero pavaduotojai. Skandalais pagarsėjęs Andrius Šedžius klausė, gal jis norės dirbti be atlyginimo.

Jokiai partijai nepriklausantis Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius 39 metų Eduardas Bivainis buvo patvirtintas prieš savaitę.

Jis dirba be pavaduotojų – konservatorius 36 metų Martynas Šiurkus ir Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovė 35 metų Giedrė Mendoza Herrera dar nėra gavę būtinos pažymos iš STT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.