Alytaus r. valdžia mažins nedarbą ir stiprins švietimo sistemą

Alytaus rajono savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos pagrindiniai darbai – bendradarbiavimas su verslu, parama kuriantiems naujas darbo vietas ir mažinant nedarbą, švietimo sistemos stiprinimas, parama jaunimui, glaudus ryšys su gyventojais.

Alytaus rajono savivaldybės nuotr.
Alytaus rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 5:08 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:10 PM

Tokius prioritetus penktadienį įvardijo naujoji rajono valdžia, pranešė Alytaus rajono savivaldybė.

„Reikia įsileisti daugiau verslo, bendradarbiauti viešos ir privačios partnerystė principu. Manome, kad reikia dar labiau remti jaunimą, ne tik aukštųjų mokyklų studentus, bet ir studijuojančius profesinėse mokyklose ir kolegijose. Sieksime, kad kuo daugiau savivaldybės paslaugų gyventojai gautų seniūnijose, elektroniniu būdu, modernių sprendimų, tokių kaip elektromobilių įkrovimo aikštelių įrengimas. Planuojame peržiūrėti administracijos struktūrą – galbūt vertėtų stambinti kai kuriuos skyrius, dėl to sumažėtų valdymo išlaidos, tačiau „raganų medžioklės“ nebus, bus vertinama kompetencija, griežtinama darbo drausmė“, – spaudos konferencijoje sakė meras Algirdas Vrubliauskas, Alytaus rajonui vadovausiantis penktąją kadenciją.

Meras konservatorius A.Vrubliauskas mano, kad naujai savivaldybės tarybai reikia susipažinti su verslu, todėl planuoja šaukti išvažiuojamąjį posėdį ir aplankyti rajono įmones.

A.Vrubliauskas į komandą planuoja pakviesti du patarėjus. Vienas iš jų greičiausiai bus buvęs jo patarėjas liberalas Ramūnas Bielevičius. Kam siūlys administracijos direktoriaus pareigas, meras planuoja pranešti kitą savaitę, tačiau mano, kad geriau būtų, jeigu administracijai vadovautų asmuo nepriklausantis politinei partijai, kad vykdytų savivaldybės tarybos uždavinius, o ne partijos. Laikinai administracijos direktoriaus pareigas eis Finansų ir strateginio planavimo skyriaus vedėja G.Jociunskaitė. Pareigos skirtos jai, nes savivaldybėje susiklosčiusi tradicija, kad direktorių pavaduoja minėto skyriaus vedėjas.

Pagal įstatymą meras Alytaus rajono savivaldybės meras gali turėti vieną pavaduotoją, kuriuo taryba patvirtino socialdemokratą Arvydą Balčiūną.

Naujai išrinktoje 2015-2019 m. kadencijos Alytaus rajono savivaldybės taryboje dirbs 19 vyrų ir 6 moterys.

8-ojo šaukimo taryboje dirbs penkių partijų atstovai: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Liberalų sąjūdis.

Ketverius metus Alytaus rajono savivaldybės taryboje dirbs 10 mandatų ir mero poziciją gavę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovai: Gintaras Chščenavičius, Antanas Damkus, Ramunė Gaisrienė, Rimas Gecevičius, Jūratė Overaitytė, Gintautas Radžiukynas, Monika Ražanauskienė, Sergej Riabinin, Simas Salickas, Honorata Žilinskienė.

Darbo partija Alytaus rajono taryboje turi 8 mandatus. Į Alytaus rajono savivaldybės tarybą pateko Vytas Arbačiauskas, Aurimas Truncė, Justas Truncė, Vytautas Mikelionis, Kęstutis Patinskas, Povilas Dzenkus, Zita Lukoševičienė, Rasa Vitkauskienė.

Lietuvos socialdemokratų partijai taryboje atstovaus trys tarybos nariai: – Aloyzas Jaciunskas, Vydas Baravykas, A. Balčiūnas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos išrinktais tarybos nariais tapo Petras Valiūnas ir Jonas Juravičius. Alytaus rajono taryboje dirbs ir Liberalų sąjūdžio atstovas Vytautas Zubras.

Dešimt į tarybą išrinktų politikų atsisakė tarybos nario mandato dėl darbo savivaldybės administracijoje arba užimamų pareigų savivaldybei pavaldžiose įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.