Broniui Bradauskui koją pakišo saviškė

Biudžeto ir finansų komitetui vadovaujančiam socialdemokratui Broniui Bradauskui teks tenkintis žemesniu postu Seime. Dėl to pasistengė ir jo partijos bendražygiai.

B.Bradauskas nebebus pirmininkas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
B.Bradauskas nebebus pirmininkas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

2015-04-17 07:22, atnaujinta 2018-01-06 14:53

Dėl posto B.Bradauskui kelias savaites Seime tvyrojusi sumaištis rimsta. Politikas sutiko tapti Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotoju: „Su Darbo partijos frakcijos atstovu Petru Narkevičiumi susikeičiame pareigomis. Dėl šventos ramybės.“

Kiek anksčiau socialdemokratas vylėsi, kad jam pavyks susitarti apsikeisti postais su Ekonomikos komitetui vadovaujančiu „tvarkiečiu“ Remigijumi Žemaitaičiu. Taip būtų buvę išvengta galimo interesų konflikto B.Bradausko sūnui Dainorui Bradauskui tapus Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininku.

Bet tokiai rokiruotei pasipriešino ne tik „darbiečiai“, nesutikę socialdemokratams perleisti Energetikos komisijos pirmininko posto, bet ir kai kurie B.Bradausko partijos bičiuliai.

Ypač įnirtingai tokiems pokyčiams priešinosi Birutė Vėsaitė – ji pati pareiškė norą vadovauti Ekonomikos komitetui.

Priešingu atveju buvo grasinama pasitelkus opoziciją nebalsuoti už B.Bradausko kandidatūrą. Kaip buvo iš tikrųjų?

„B.Vėsaitė manęs neįveikė, būčiau laimėjęs tą balsavimą. Bet man pasidarė gėda, jog partijos pirmininko pavaduotoja eina ir prašo konservatorių pagalbos, kad manęs neišrinktų. Nutariau nedaryti partijai ir sau gėdos – nedalyvauti tose intrigose“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo B.Bradauskas.

Anot 71 metų parlamentaro, pagrindinis buvusios ūkio ministrės motyvas, kodėl jis negalėtų vadovauti Ekonomikos komitetui, – amžius: „Atseit aš jau turėčiau eiti pailsėti. Bet, nors esu senas, dar nepainioju, kokiam komitetui vadovauju, o kai kas jaunas net neatsiminė, kokiai ministerijai vadovauja.“

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė „Lietuvos rytui“ pripažino, kad jos partijos bičiulė norėjo vadovauti Ekonomikos komitetui: „Frakcijoje vis dėlto nuspręsta, kad B.Bradausko nėra už ką bausti, o B.Vėsaitė jau turi postą – vadovauja Konstitucijos komisijai.“

I.Šiaulienės teigimu, pagrindinė priežastis, kodėl nuspręsta atsisakyti sumanymo keistis postais su „tvarkiečiais“, – socialdemokratų noras išlaikyti pozicijas Biudžeto ir finansų komitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?