Netikros grėsmės irgi ugdo didvyrius

Šiais grėsmės nuojautos kupinais laikais, regis, politiškai būtų nekorektiška kokią nors netikrą grėsmę tokia pavadinti išsyk, kai tik tai tampa aišku. Nereikėtų nusiraminti net vėliau.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Apr 17, 2015, 8:29 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:53 PM

Taigi, kai užvakar prie Prezidentūros išdygo įtartinas žmogus su lagaminu, iš karto prasidėjo dramatiška operacija, o netrukus paskelbta apie ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų įvykdyti teroro aktą.

Tiesa tas tyrimas bus nutrauktas, kai oficialiai bus patvirtinta tai, ką buvo galima spėti, – sulaikytasis yra nesveikos psichikos asmuo, neturėjęs jokių sprogmenų ir nekėlęs jokios realios grėsmės.

Vakar pats Vilniaus apskrities policijos vadas K.Lančinskas patvirtino jog pareigūnams 99 procentų tikslumu buvo aišku, kad tas žmogus būtent toks, todėl jo ir nenušovė.

Tačiau užvakar tas pats K.Lančinskas trimitavo, kad buvo iškilusi „reali grėsmė“, kad incidentas toks rimtas, kokio nėra buvę, kalbėjo apie terorizmą ne tik tuomet, kai dar vyko operacija, bet ir tą žmogelį nuraminus.

Pastarieji komisaro žodžiai, matyt, padarė įspūdį premjerui A.Butkevičiui ir jis pareiškė, kad nedelsiant reikėtų stiprinti Prezidentūros apsaugą. Kaip? Gal iš pradžių iškirsti kaštonus S.Daukanto aikštėje, kaip buvo padaryta su pušimis prie prezidentės rezidencijos Turniškėse? Gal uždaryti gatves? Kol kas visa tai – paslaptis ir vidaus reikalų ministro galvosopis.

O premjerui, kuris nuogąstavo, kad Lietuvos vadovė dabar neapsaugota taip, kaip kitų valstybių prezidentai, galima pasiūlyti pažvelgti į Vašingtoną.

Tą pačią dieną, kai Vilniuje buvo kilęs sąmyšis dėl lagamino su tuščiais plastikiniais buteliais, Baltųjų rūmų pievelėje savo sraigtasparniu nutūpė kažkoks pričiuožęs aktyvistas ir ant kojų sukėlė visas tarnybas.

Bet gal tai dar vienas argumentas grėsmių trimituotojų naudai? Juk, Viešpatie, kas pasaulyje darosi, jei 100 proc. nesaugus netgi B.Obama!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.