V.P.Andriukaitis: „Trys mano broliai mirė nuo vėžio“

Iš Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų penktadienį išrašytas Europos Komisijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis.

V.Andriukaitis penktadienį išrašytas iš Santariškių klinikų.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Andriukaitis penktadienį išrašytas iš Santariškių klinikų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Apr 17, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:57 PM

Skubi operacija politikui buvo atlikta kovo 30 dieną, o po jos pacientas medikų globoje praleido dar daugiau nei dvi savaites. Pats V.P.Andriukaitis bendraudamas su žurnalistais prasitarė, kad po sudėtingos operacijos teko dar savaitę praleisti reanimacijos palatoje.

„Esu vienoje iš geriausių ES klinikų ir didžiuojuosi Lietuva, kuri yra pasiekusi tokį patį ES lygį. Išsirinkau Santariškes. Kliniką pasirinkau sąmoningai“, – sakė V.P.Andriukaitis ir pridūrė, kad medikai darbavosi ranka rankon.

„Harmoninga veikla, konsiliumai ir konsultacijos bei pooperacinė priežiūra ir pastangos, kad kuo greičiau būčiau perkeltas į palatą. Viskas buvo daroma žaibiškai. Nekalbėsiu apie konkrečią diagnozę, bet pasakysiu, su kuo susidūriau. Rugsėjį pajutau skausmus pilve, buvo įtariama, kad inkstuose yra cistų, o paskui – gana griežta echoskopinė diagnozė“, – pasakojo V.P.Andriukaitis.

Prof. akad. Kęstutis Strupas teigė besidžiaugiantis V.P.Andriukaičio medicinos paslaugų vertinimu ir teigė, kad gera girdėti padėkos žodžius.

V.P.Andriukaičio teigimu, paaiškėjo, kad Santariškių klinikos niekuo nenusileidžia paslaugų kokybe kitų šalių gydymo įstaigomis.  „Sakiau, kolegos, galima galvoti apie ką norite, kad ir Ugnies Žemę, bet aš operuosiuosi čia“, – apie savo sprendimą kalbėjo politikas.

Medikus V.P.Andriukaitis stebino gera nuotaika

K.Strupo teigimu, gydomas V.P.Andriukaitis stengėsi būti geros nuotaikos ir demonstravo šimtaprocentį pasitikėjimą medikais.

„Operacija viena sudėtingesnių, susijusi su kasos dalies šalinimu“, – apie operaciją kalbėjo medikas. Prof. Eligijus Poškus atviravo, kad V.P.Andriukaičio gydymas ant pečių uždėjo šiek tiek didesnę nei įprastą naštą, mat pacientu tapo visuomenėje gerai žinomas žmogus. Vis dėlto medikas negalėjo atsistebėti politiko paprastumu ir nuoširdumu. „Sveikimas gal ir dėl to vyksta greičiau, kad tarp mūsų yra abipusis ryšys“, – juokavo medikas.

„Jaučiuosi gal net kiek energingesnis, – juokavo V.P.Andriukaitis ir pridūrė, kad pusę metų tokių procedūrų kaip chemoterapija jam nereikės: – Chemoterapeutams nieko veikti nereikės, pats kovosiu su tuo“, – kalbėjo politikas.

„Aš pajutau kelis dieglius gruodį, maniau, kad tai inkstų akmenligė. Maniau, kad kai būsiu Lietuvoje, pasitikrinsiu inkstus. Tai trys netikėti epizodai. Diagnozė, kurią išgirdau, sukrėtė. Su tokia diagnoze ilgai negyvensi. Vėliau biopsija šią diagnozę sušvelnino, tada ir ryžausi šiai rizikingai operacijai“, – pasakojo politikas ir pridūrė, kad tris mėnesius tyloje mąstė apie savo situaciją.

Ant operacinio stalo – po šventės su šeima Politikas ant operacinio stalo gulė po Verbų sekmadienio, kai šiek tiek laiko praleido su šeima. „Buvo tokia mintis, kad artimuosius pamatysiu po savaitės. Atvažiavau paprastai, pasisveikinau ir viskas buvo labai paprastai, – pasakojo politikas ir pridūrė, kad greitai ėmė veikti vaistai ir jis užmigo: – Mano giminėje onkologiniai susirgimai yra dažni. Trys broliai mirė nuo vėžio.“

Iš Santariškių klinikų V.P.Andriukaitis planuoja vykti į Druskininkus, kur jam skirtas reabilitacinis gydymas. „Labai norėčiau gegužės pirmąją jau būti darbe. Iki pat operacijos buvo padaryta daug darbų, daug veiklos suplanuota į priekį. Net ligoninės palatoje turiu internetą ir pavyksta šiek tiek darbuotis, tad mano darbai tikrai nesustojo“, – naujienų portalui lrytas.lt apie artimiausius planus yra kalbėjęs politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.