Pievelėje prie Baltojo tilto – amerikietiškos manieros

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2015-04-18 08:00, atnaujinta 2018-01-06 12:36

Toks naujojo Vilniaus vadovo R.Šimašiaus inauguracijos scenarijus. Kitą savaitę vyksiantį renginį sunku pavadinti iškilmėmis. Juk jis tikrai bus surengtas pievoje prie Baltojo tilto, inauguracijoje gros gatvės muzikantai, publiką linksmins didžėjai. Žinoma, jeigu visko nesugadins lietus. Tada linksmybės persikeltų į savivaldybę.

Savo vaikino įvaizdį kuriančio R.Šimašiaus komanda aiškino, kad tai bus renginys visiems vilniečiams. Tik kur visa tai matyta ir girdėta?

Taip, išėjus į pievą miniai skirta plati šypsena atkeliavo iš Amerikos. Baltųjų rūmų šeimininkas B.Obama bendrauti su tauta antrą kadenciją renkasi Pietų pievą.

Ne tik pasišypsoti žmonėms į pievą prie Baltųjų rūmų žengia Amerikos vadovas. „Dabar laikas prezidentui V.Putinui ir Rusijai nusisukti nuo strategijos, kurios jie laikėsi, ir rimtai pradėti bandyti spręsti karo veiksmus Ukrainoje“, – rėžė B.Obama Pietų pievoje.

Besišypsantis R.Šimašius – ne Baltojo tilto šeimininkas, bet atrodo, kad į vilniečių pamėgtą pievą koją įkels dar ne vieną kartą.

Merų inauguracijos iškilmes buvo įprasta rengti Rotušėje. Todėl R.Šimašius turėjo pajusti, kad jį, liberalą, išrinkę vilniečiai vis dėlto likę konservatyvūs.

Mat toks inauguracijos scenarijus sulaukė daugiau priekaištų nei pritarimo. Esą meras į vadovo postą turėtų įžengti iškilmingai, o jau paskui galima vilniečiams rengti koncertus kad ir pievoje prie Baltojo tilto.

R.Šimašiui jau prikaišiojama, kad jis pradeda ne nuo darbų, o nuo žaidimų, kad meras tokia inauguracija siekia įtikti jaunimui, nusisukdamas nuo vyresnio amžiaus vilniečių. Ne vienas jų naująjį sostinės vadovą kaltino populizmu.

Amerikos prezidentas B.Obama vis dėlto neišdrįso inauguracijos surengti pievoje.

Kaip įprasta, ceremonija 2013-aisiais vyko Kapitolijuje. Tiesa, tarp buvusių prezidentų, senatorių, Kongreso lyderių buvo ir muzikos žvaigždžių. Jų ketina pasikviesti ir R.Šimašius.

„Pasidarykime šventę sau – susitikime piknike. Tegul ši mero inauguracija būna mūsų visų bendravimo ir bendruomeniškumo diena. Ačiū visiems, kurie entuziastingai prisideda, kad inauguracija būtų demokratiška, draugiška ir atvira!“ – taip socialinio tinklo paskyroje paaiškino R.Šimašius.

Jau kitą savaitę pievoje stebėsime, kaip merui regalijas įteikia vilniečiai, klausysimės didžėjų M.Splinterio ir R.Šapausko.

Neužmirškime patiesalo, sumuštinio ir draugų. Į Vilnių iš užjūrio žengia naujos tradicijos.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.