Požeminėje perėjoje – keisti moksleivių žaidimai

Kaip jaustumėtės tamsioje požeminėje perėjoje išvydę negyvėlį kraujo klane? Jaunų vilniečių grupė išgąsdino ne vieną dešimtį praeivių lėlę apšlakstę raudonais dažais.

Nebuvo nė vieno praeivio, kuris neišsigąstų požeminėje perėjoje tysančios lėlės.<br>V.Balkūno („Pagalbos skambutis“) nuotr.
Nebuvo nė vieno praeivio, kuris neišsigąstų požeminėje perėjoje tysančios lėlės.<br>V.Balkūno („Pagalbos skambutis“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 18, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:19 PM

Konstitucijos prospekto požeminėje perėjoje sukniubęs jaunuolis, aplink pritaškyta sukrešėjusio kraujo. Toks vaizdas išgąsdino daugybę sostinės gyventojų. Tad nenuostabu, kad telefonu 112 pasipylė pranešimai apie lavoną.

Tik vėliau praeiviai įsitikindavo, kad negyvėlis netikras. Tai – grupe „Prankoholics“ pasivadinusių jaunuolių pokštas.

Vienas šio pokšto sumanytojų Arvydas Savickis sakė, kad moksleivių tikslas – išgąsdinti praeivius, stebėti jų reakciją ir visa tai nufilmuoti.

„Kai žmogus išsigąsta, mes iš karto prie jo pribėgame, pasakome, kad bijoti nėra ko. Praeiviai ima juoktis, kai kurie prašo leisti nusifotografuoti prie tariamo negyvėlio.

Nepasitaikė nė vieno, kuris dėl to būtų supykęs“, – tvirtino A.Savickis.

„Prankoholics“ jaunuoliai požeminėse perėjose negąsdina vaikų ir vyresnio amžiaus žmonių. Jie šią savaitę sutemus jau filmavo T.Narbuto gatvės ir Konstitucijos prospekto požeminėse perėjose.

A.Savickis tikino, kad prieš filmavimus įspėja policijos pareigūnus. Vis dėlto vieną kartą patruliai buvo atvykę. Jie priekaištavo jaunuoliams tik dėl to, kad filmuoja neaptvėrę tariamos įvykio vietos įspėjamąja juosta.

Pagyrę, kad lavonas atrodo tikroviškai, patruliai jį nufotografavo mobiliuoju telefonu.

A.Savickis pasakojo, kad lėlę pasiuvo iš paklodžių ir pagalvių, o kraujas – tai su dažais sumaišytas krakmolas, kuris atrodo kaip krešuliai.

Nufilmavę vaizdų dviejose perėjose, jaunuoliai ketina sukurti vaizdo klipą, kurį pasiūlys vienai televizijai.

Vilnietis prisiminė, kad sumanymas kilo vėlai naktį su draugu internete žiūrint panašius vaizdo klipus: „Vienas kito paklausėme: „O kodėl pas mus dar niekas nieko panašaus nesukūrė?“

Draugai bendraminčių susirado greitai – padėti pasiryžo dvidešimt jaunuolių, iš kurių tik du studentai.

Kiti – moksleiviai. Anksčiau jie net nebuvo pažįstami. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.