A. Abromavičiaus pilietybę išsaugojo sena istorija Brazilijoje

Migracijos departamentas nusprendė, kad Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius gali likti Lietuvos piliečiu, nors ir gavo Ukrainos pasą.

Nuo 2002 metų bendrovėje dirbęs A.Abromavičius vadovavo jos padaliniui Kijeve.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Nuo 2002 metų bendrovėje dirbęs A.Abromavičius vadovavo jos padaliniui Kijeve.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 20, 2015, 3:17 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:57 AM

Migracijos departamentas pirmadienį priėmė sprendimą nenaikinti pilietybės Ukrainos politikui, BNS sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

A.Abromavičius atitinka Pilietybės įstatymo punktą, kuriame teigiama, Lietuvos Respublikos pilietis gali būti kartu ir kitos valstybės pilietis, jeigu jis yra Lietuvos piliečio palikuonis – iki 1940 m. birželio 15 d. Lietuvos Respublikos pilietybę turėjusio asmens vaikas, vaikaitis ar provaikaitis.

A.Abromavičiaus prosenelis iki 1940 birželio 15 d. turėjo Lietuvos Respublikos pilietybę ir pasitraukė iš Lietuvos į Braziliją. Iki 1990 m. kovo 11 d. jo gyvenamoji vieta buvo ne Lietuvoje.

„Jūs esate asmens, pasitraukusio iš Lietuvos iki 1990 kovo 11-osios palikuonis – provaikaitis. Atsižvelgdami į tai, kas išdėstyta, informuojame, kad sprendimas dėl jūsų Lietuvos Respublikos pilietybės netekimo įgijus Ukrainos pilietybę nebus priimamas, o jūs esate laikomas Lietuvos piliečiu“, – teigiama Migracijos departamento dokumente.

Ukrainos pilietybę A.Abromavičius gavo pernai gruodį, prieš tapdamas šalies ekonomikos ministru.

Jis iki paskyrimo ministru buvo investicijų valdymo bendrovės „East Capital“, kuri daugiausia dėmesį skiria investicijoms Baltijos šalyse ir buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse, partneris.

Nuo 2002 metų bendrovėje dirbęs A.Abromavičius vadovavo jos padaliniui Kijeve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.