Kaune dėl mokyklos uždarymo kryžiuojamos ietys

Kauno valdžia norėtų uždaryti Vinco Bacevičiaus pradinę mokyklą, tačiau

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-04-20 08:01, atnaujinta 2018-01-06 10:02

Kauniečiai stebisi, kodėl šiemet leista užrašyti vaikus į pirmą klasę, jeigu mokyklą norima uždaryti. Baiminamasi, kad sužinoję apie uždarymą mokyklą paliks geriausi pedagogai, todėl gali nukentėti mokymo kokybė.

Savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas tikino, kad šiemet jokių pokyčių nebus, o permainos galimos ne anksčiau kaip 2016-ųjų viduryje. Taigi pirmokų tėvai gali būti ramūs.

Kita vertus, permainoms turi pritarti mokyklos bendruomenė, nes miesto savivaldybė šiuo metu nėra net parengusi jokio projekto.

„Tiesiog siūlome mokyklai geresnes sąlygas, nes dabar patalpose nėra net valgyklos, sporto salės, kiemo, pro stogą veržiasi vanduo“, – kalbėjo A.Bagdonas.

Norint iš esmės pagerinti sąlygas V.Bacevičiaus mokyklos moksleiviams ir pedagogams reikia apie 600 tūkst. eurų investicijų, todėl išleisti tiek pinigų seno pastato remontui neapsimoka.

Savanorių prospekte esančiame pastate vėliau ketinama įkurdinti savivaldybės kultūros įstaigas.

A.Bagdono nuomone, protingiausia būtų V.Bacevičiaus mokyklą prijungti prie Žaliakalnio progimnazijos, kuri suremontuota, gerai įrengta ir turi reikiamų erdvių.

Mokyklą taip pat galima perkelti į Petrašiūnų humanitarinę mokyklą, Aleksandro Puškino mokyklą Kauno centre. Mokytojai dėl pertvarkos esą nenukentės – visiems bus pasiūlytos darbo vietos.

„Jokios prievartos nėra – mes tiesiog pateikėme pasiūlymą“, – susitikime su V.Bacevičiaus mokyklos bendruomene kalbėjo A.Bagdonas.

Lietuvos tėvų forumo pirmininkas Audrius Murauskas ragino abi puses ieškoti geriausio sprendimo ir net žadėjo prireikus tarpininkauti.

Mokykla yra kultūra, o ne pastatas. Jeigu statinio remontas išties kainuotų pernelyg daug, būtina ieškoti sprendimo ir nereikia visiškai atmesti galimybės perkelti mokyklą į kitą vietą“, – mano A.Murauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.