A.M. Brazauskui – garbės vilniečio vardas po mirties

Paskutinę savo, kaip sostinės mero, darbo dieną Artūras Zuokas baigė suteikdamas Vilniaus miesto garbės piliečio vardą prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui.

A.M.Brazausko dukrą A.Usonienę pasveikino buvęs Sveikatos apsaugos ministras Antanas Vinkus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.M.Brazausko dukrą A.Usonienę pasveikino buvęs Sveikatos apsaugos ministras Antanas Vinkus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 21, 2015, 4:55 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:47 AM

„Gaila, kad nespėjame padėkoti žmonėms, kol jie dar gyvi. Bet nors po mirties galime atitaisyti klaidą A.Brazausko atžvilgiu ir tariame jam ačiū už tai, ką jis gero padarė Vilniui ir visai Lietuvai“, – sakė paskutinį kartą sostinės mero regalijomis antradienį pasipuošęs A.Zuokas.

Iškilmėse Rotušėje dalyvavo A.M.Brazausko dukros Laima Mertinienė ir Audronė Usonienė, našlė Kristina Brazauskienė, prezidento anūkai.

„A.Brazauskas puikiai suprato, ką reiškia Vilnius Lietuvai, jis neskirstė sostinės vadovų pagal politines ar kitokias simpatijas“, – pabrėžė A.Zuokas.

Buvęs Seimo pirmininkas, socialdemokratų partijos veteranas Česlovas Juršėnas trumpai prisiminė ilgus bendro darbo metus su A.Brazausku.

„Tai buvo daug veikiantis žmogus, daug padaręs, kad Vilnius sublizgėtų“, – teigė Č.Juršėnas.

Po ceremonijos į Antakalnio kapines buvo nuvežta gėlių puokštė ir padėta ant A.M.Brazausko kapo.

A.M.Brazauskas tapo 13-uoju Vilniaus miesto garbės piliečiu. Tokį sprendimą praėjusį trečiadienį vienbalsiai priėmė į paskutinį posėdį susirinkusi 2011–2015 m. kadencijos Vilniaus miesto taryba.

Šis garbingas vardas yra suteiktas ir gyviems, ir mirusiems įžymiems asmenims. Ne visi jie tiesiogiai susiję su Vilniumi – garbės piliečių regalijos suteiktos JAV prezidentui Ronaldui Reaganui, Izraelio prezidentui Shimonui Peresui, JAV politikui Zbigniewui Brzeziński. Vilniaus garbės piliečio vardais taip pat yra pagerbti architektas ir roko dainininkas Algirdas Kaušpėdas, rašytojas Tomas Venclova, poetas Justinas Marcinkevičius, dvasininkas Kazimieras Vasiliauskas, publicistas, rašytojas Czeslawas Miloszas, mokslininkas, ilgametis Vilniaus universiteto rektorius Jonas Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.