NATO stiprina buvimą Lietuvoje: atvyko Vokietijos kariai

Stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione bendroms pratyboms ir mokymams į Lietuvą atvyko per 200 Vokietijos karių. Jie kartu su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų daliniais dalyvaus bendrose pratybose. Vokiečiai kartu atsigabena ir  įvairios karinės technikos.

NATO stiprina sausumos pajėgų buvimą Lietuvoje: atvyko Vokietijos kariai.<br>A.Dildos nuotr.
NATO stiprina sausumos pajėgų buvimą Lietuvoje: atvyko Vokietijos kariai.<br>A.Dildos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 6:25 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:26 AM

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, antradienį Vilniaus oro uoste nusileido 180 Vokietijos karių, dar 40 atvyko praėjusios savaitės pabaigoje.

Į Lietuvą Vokietijos kariai atvyko iš 292-ojo jėgerių bataliono, dislokuoto Donaueschingene.

Pratyboms Lietuvoje vokiečiai atsigabena ir apie 80 vienetų įvairios technikos, tarp jų – šarvuotosios pėstininkų kovos mašinos ir „Boxer“, žvalgybos automobiliai „Fuchs“, kariniai visureigiai ir sunkvežimiai. Planuojama, ši karinė technika į Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną Rukloje bus atgabenta balandžio 24 dieną.

Ši Vokietijos karių grupė Lietuvoje treniruosis iki liepos mėnesio. Jie kartu su Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariais dalyvaus Lietuvoje vyksiančiose nacionalinėse ir tarptautinėse pratybose. Kartu su jais treniruosis ir Jungtinių Valstijų ir Portugalijos kariais.

Dar viena vokiečių karių grupė atvyks rudenį. Šiemet į Lietuvą planuojama atvyks per 500 Vokietijos karių.

Lietuva atvykusiems sąjungininkų kariams teikia visą reikiamą priimančiosios šalies paramą – užtikrina karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę paramą.

Nuo 2014 metų pavasario stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione Lietuvoje yra dislokuojami rotuojamos JAV sausumo pajėgų kuopos kariai ( šiuo metu Lietuvoje treniruojasi jau šešta jų pamaina), taip pat po kelis mėnesius mūsų šalyje treniravosi Vengrijos ir Danijos karių kuopos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.