Vilniaus savivaldybės administracijai diriguos bankininkė

R.Šimašiaus inauguracija vyks trečiadienį.

A.Vaitkunskienei siūlomas Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės postas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Vaitkunskienei siūlomas Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės postas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 21, 2015, 10:47 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:42 AM

R.Šimašius teigia tokį sprendimą priėmęs Dariui Aleknavičiui nusprendus atsisakyti šio pasiūlymo.

A.Vaitkunskienė sako sieksianti skaidrinti viešuosius pirkimus bei tobulinti administracijos darbą, tačiau apie viešiesiems pirkimams vadovaujančių darbuotojų keitimą kol kas nekalba. 

„Apie vadovų keitimą šiandien nenoriu kalbėti – vadovų keitimas jokiais atvejais negali būti savitikslis – kažką atleisti, kažką paskirti. Aš turiu pradėjusi dirbti giliau pažinti žmones ir giliau pažinti sistemą bei susidaryti savo nuomonę apie kiekvieno pavaldaus žmogaus darbą. Bet kad viešieji pirkimai savivaldybės turi visiškai atitikti Lietuvos įstatymus ir tapti pačia geriausia praktika – faktas. Ir tam paskirsiu daug dėmesio – skaidrumas savivaldybės veikloje yra būtina sąlyga“, – sakė buvusi bankininkė A.Vaitkunskienė. 

Anot jos, tarp jos veiklos prioritetų bus miesto skolos mažinimas ir efektyvesnis administracijos darbas, kuriant daugiau vietų vaikų darželiuose, sprendžiant viešojo transporto bei kitas problemas. 

„Didžiausias prioritetas bus tie aktualūs dalykai kaip savivaldybės skolos valdymas, efektyvesnio savivaldybės administracijos darbo užtikrinimas. Ir tam mes esame numatę eilę priemonių. Organizacinė savivaldybės struktūra turėtų, mano manymu, būti patobulinta – pabrėžiu, ne postų požiūriu, o atsakomybių požiūriu“, – aiškino A.Vaitkunskienė. 

Išrinktojo mero atstovas spaudai sakė, kad D.Aleknavičius siūlomų pareigų atsisakė „asmeniniu sprendimu“ dėl pasikeitusių aplinkybių, bet konkretesnių priežasčių nenurodė. 

„Gerbiu D.Aleknavičiaus apsisprendimą. Neturiu jokių abejonių dėl Dariaus kompetencijos, vertybių, darbo principų. Tikiu, kad dirbsime kartu Vilniui, ypač efektyvinant savivaldybės įmonių valdymą“, – pranešime spaudai teigė R.Šimašius.   

A.Vaitkunskienė turi 18 metų vadovavimo patirtį bankų sektoriuje. 

Pastaruosius devynerius metus A.Vaitkunskienė dirbo „Citadelė“ banke, užėmė banko valdybos pirmininkės ir administracijos vadovės pareigas. Anksčiau ji dirbo „Hansabanke“, kur vadovavo Skyrių tinklo departamentui. 

A.Vaitkunskienė turi ekonomistės ir teisininkės išsilavinimus, yra Mykolo Romerio universiteto Ekonomikos ir finansų valdymo fakulteto lektorė. 

R.Šimašiaus inauguracija vyks trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.