Acto, acto, dar šlaką acto!

Šmėkla klaidžioja po Europą, korporacijų šmėkla. Iš anos Atlanto pusės atrieda atidunda zombiai, kurie paleis skurdžiais dar nepabėgusius iš Lietuvos, prikimš į dešras ir batonus genetiškai modifikuotų organizmų, o visa tai turėsime šlamšti užkąsdami chlore išmirkyta vištiena.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Apr 22, 2015, 10:33 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:42 AM

Tokią žinią savaitgalį Lietuvai ir visam pasauliu mėgino paskleisti grupė susivienijusių marginalų, aiškinančių, kokia kenksminga visam Senajam žemynui ir mūsų šaliai bus šiuo metu derinama laisvosios prekybos sutartis su JAV.

Anot šių veikėjų, mūsų žemės ūkis jau žlugo valstybei įstojus į ES, o kai bent pusę kojos įkels Amerikos korporacijos, galutinai bus nustekenta visa Lietuva. Pabrangs vaistai, nes amerikiečiai nebeleis gaminti pigesnių.

Plūstelės seni ir nauji automobiliai iš JAV, o kadangi jie ryja daugiau degalų, bus ištuštintos vairuotojų kišenės ir visiškai užteršta atmosfera.

Ką ir kalbėti apie genetiškai modifikuotus produktus, kurių bet kuriame gaminyje Europoje be atskiro ženklinimo gali būti iki 0,9 procento.

Nors rengiamoje sutartyje numatyti apribojimai, anot mūsiškių skaistybės krivių, muitininkai nieko nesugebės patikrinti, todėl greitai valgysime tą patį, ką ir amerikiečiai, o tada nutuksime ir leisime pinigus JAV pagamintiems vaistams.

O didžiausią grėsmę Amerika, pasirodo, kelia demokratijai. Mat vos įsigaliojus laisvosios prekybos sutarčiai mistinės korporacijos prastums sau reikalingus įstatymus ir visi – nuo kiemsargio iki prezidento – darbuosis tik jų labui.

Kas šie apokaliptinės fantastikos žanro gerbėjai, mėginantys atvesti į protą Lietuvą?

Kova su skalūnų dujų žvalgyba išgarsėję kone visų pavadinimų žaliųjų partijos ir judėjimai. Anarchistines idėjas skleidžiantys ir socialiniuose tinkluose dabartinę Ukrainos valdžią nuolat kritikuojantys lunatikai iš neva laisvojo universiteto.

O kur dar interneto platybėse aktyviai besidarbuojantys tuščių narvų gerbėjai. Tie patys, kurie prieš šiųmetes Velykas platino siaubingus vaizdus iš paukštynų, nors tikriems gyvūnų teisių gynėjams į juos pažvelgus teko tik kraipyti galvą – jokių čia pažeidimų.

Tiek Lietuvos žemdirbiai, tiek jų gėrybes perdirbančios įmonės ar kiti verslininkai laisvosios prekybos sutarties su JAV laukia nekantriai: atsivertų nors ir tolima, tačiau kokybiškų produktų pageidaujanti ir sutinkanti už juos mokėti milžiniška rinka.

Ar tai bus naudinga toms nekenčiamoms pasaulinėms korporacijoms? Joms irgi. Išskyrus vieną – korporaciją „Putino Rusija“. Jai dar glaudesnis ES ir JAV suartėjimas yra pragaištingas.

Lietuvoje nuolat sėjamos abejonės, ar agresijos iš Rytų atveju NATO sugebėtų mus apginti, svarstoma, kiek reikėtų atsilaikyti patiems, kokios ginkluotės reikia pirkti.

Ar nevertėtų sykiu su haubicomis ir tankais prisiprašyti įsteigti dar kelias dešimtis „McDonald’s“ ar KFC užeigų? Ką jau ką, o savo kompanijų verslo interesus Vašingtonas tikrai pasistengtų apginti.

Aišku, demokratija, kurios korporacijos dar nesugebėjo išnaikinti, visiems leidžia turėti ir kitokią nuomonę.

Nuostabu, kad transatlantinio transo priešininkams niekas netrukdo jos viešai reikšti. O dar puikiau, kad jie sulaukė tiek šalininkų: smegenų plovimo paskaitą aplankė net dvi dešimtys klausytojų, nors ir ne visi ištvėrė iki pabaigos.

Jei rengėjai tikėjosi anšlago, pagal visas pramogų korporacijoms žinomas taisykles jiems derėjo prisikviesti kokią žvaigždę. Kad ir į saugumiečių akiratį jau patekusią seksekspertę.

Juk ji turi galybę patirties kovodama su korporacijomis, kurių lėktuvai danguje palieka pėdsakus, nuodijančius mūsų smegenis: tereikia pakvėpuoti garinamu actu, ir protas nušviesėja.

Tik būtinai pirkime lietuvišką actą! Mat jei koks nors užsienyje pagamintas iš vynuogių ar kitokios bjaurasties, tai jau gali būti korporacijų produktas. Toks, žiūrėk, ims ir nesuveiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.