Klaipėdoje vaiką gydanti medikė vos pastovėjo ant kojų

Į Klaipėdos vaikų ligoninę atvykusi Loreta M. buvo priblokšta supratusi, kad jos mažametį sūnų apžiūrinti ausų, nosies, gerklės gydytoja yra neblaivi – vos pastovi ant kojų. Vakar ši medikė atleista iš darbo.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Apr 22, 2015, 8:59 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:42 AM

Pasikartojantys klausimai, keistas elgesys, sunkiai išlaikoma pusiausvyra. Tokią budinčią gydytoją išvydo į Klaipėdos vaikų ligoninę su sergančiu vaiku atvykusi moteris.

„Jei tokį vaizdą būčiau pamačiusi kokiame nors biure, būčiau tik pasijuokusi. Tačiau kai sergantį vaiką ligoninėje apžiūri svirduliuojanti ir aplinką sunkiai suvokianti gydytoja, darosi baugu“, – kalbėjo 37 metų Loreta M.

Neprisiminė savo klausimų

Praėjusio penktadienio rytą klaipėdietė pastebėjo, kad angina susirgusiam penkiamečiam sūnui padidėjo limfmazgiai. Pavakare sunerimusi motina nuvyko į Vaikų ligoninę, o iš Priėmimo skyriaus buvo nusiųsta pas budinčiąją gydytoją Simoną Brenciūtę.

Medikės elgesys moteriai iškart pasirodė įtartinas. Ji ilgai vartė popierius, lėtai kalbėjo, nuolat dūsavo ir be perstojo čiulpė saldainius. Klaipėdietę iš vėžių išmušė vis pasikartojantys gydytojos klausimai.

Motina pasakė gydytojai, kad Priėmimo skyriuje vaikui aukštos temperatūros nebuvo nustatyta. Tačiau po kurio laiko medikė vėl paklausė: „Tai skundžiatės aukšta temperatūra?“

„Sakiau, kad nežinau, gal dabar temperatūra ir kyla. Tuomet gydytoja atsistojo ir vos išlaikydama pusiausvyrą išėjo pakviesti slaugytojos. Ši atsinešė termometrą ir pamatavo sūnui temperatūrą – buvo 36,8 laipsnio.

Praėjus kelioms minutėms gydytoja vėl paklausė, ar vaikas nekarščiuoja. Ne, sakiau, juk ką tik slaugė pamatavo temperatūrą. „O kokia ji?“– klausė medikė. Sakiau, kad 36,8.

„Taip, temperatūros nėra, 36,8 laipsnio“, – lyg negirdėjusi, ką pasakiau, savo užrašuose perskaitė gydytoja“, – dabar lyg anekdotą S.Brenciūtės apžiūrą prisimena Loreta M.

Keista pasirodė net vaikui

Klaipėdietė dar labiau sunerimo, kai aiškiai neblaivi gydytoja sūnų pradėjo apžiūrinėti. Į gerklę giliai įkišusi instrumentą ji liepė vaikui kvėpuoti. Po to užsimerkusi ėmė taip stipriai maigyti kaklą, kad berniukui dar labiau pradėjo skaudėti. Tuo pat metu gydytoja tryško gera nuotaika. Ji vis juokavo, vaikui aprodė visus instrumentus. Net penkiametis berniukas vėliau motinai sakė, kad daktarė yra keista.

Galiausiai medikė pasakė, kad dėl gerklės berniukui viskas gerai, ir pasiuntė tikrintis plaučių, nors ligos istorijos išraše neįskaitomai sukeverzojo, jog vaiko gerklė yra paraudusi, ir diagnozavo ligą.

Buvo atleista iš darbo

Supratusi, kad gydytoja yra gerokai išgėrusi, klaipėdietė jai to į akis pasakyti neišdrįso, tačiau išėjusi iš kabineto apie tai informavo Priėmimo skyriuje dirbusias gydytojas.

Loreta M. maloniai nustebo, kad Vaikų ligoninės personalas nebandė užglaistyti įvykio ir tokį kolegės akibrokštą įvertino principingai: nuėjusios dvi gydytojos įsitikino, kad kolegė yra girta, paėmė jos kraujo mėginį, iškvietė skyriaus vedėją, o budinčiąją gydytoją nušalino nuo darbo.

Pirmadienį vakare buvo gautas kraujo mėginio tyrimo rezultatas.

Gydytojai S.Brenciūtei buvo nustatytas vidutinis girtumas, o vakar ji buvo atleista iš pareigų.

Neteko pareigų ir kitur

Ligoninės vyriausiąją gydytoją pavaduojanti Diana Vaitkevičiūtė teigė, kad ketvirčiu etato Vaikų ligoninėje dirbusi S.Brenciūtė į budėjimą atėjo blaivi: „Gydytoja pas mus dirbo apie metus ir anksčiau tokių atvejų nebuvo pasitaikę. Kad gydytoja prisigeria darbo metu, yra ligos požymis.

Jai reikėtų rimtai susirūpinti dėl alkoholio priklausomybės.“

S.Brenciūtė praėjusių metų pabaigoje šalių susitarimu buvo atleista ir iš Klaipėdos apskrities ligoninės. Jos vadovas Romualdas Sakalauskas pasakojo, kad atsisveikinti su šia medike buvo nuspręsta dėl jos nesugyvenamo charakterio.

R.Sakalauskas neigė gandus, kad gydytoja ir anksčiau buvo pastebėta piktnaudžiaujanti alkoholiu: „Gal nujausdama savo bėdą ji pati pasiprašė atleidžiama.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.