Vilniaus mero inauguracijos proga prie Neries neliko šiukšlių

Trečiadienio vakarą sostinė turės naują merą – oficialiai į miesto vadovo kėdę sės Remigijus Šimašius. Mero inauguracijos ceremonijai pasirinkta kiek netradicinę vietą – vilniečių pamėgta poilsio pievelė prie Baltojo tilto.

Prie Baltojo tilto ruošiamasi mero inauguracijai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Prie Baltojo tilto ruošiamasi mero inauguracijai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2015, 3:52 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:46 AM

R. Šimašiaus rinkimų štabo komunikacijos vadovė Jolanta Tapinienė teigė, kad būtent tokios inauguracijos idėja kilo tuomet, kai buvo imta mąstyti, kai kuo daugiau vilniečių pakviesti į šventę.

„Norime, kad patys vilniečiai turėtų progą pamatyti, kaip teikiamos mero regalijos, kaip atrodo pati procedūra. Pasirinktas net ne pats Baltasis tiltas, o pievelė, nes ir pačios rinkimų kompanijos metu daug kalbėjome apie tai, kad būtų smagu, kad vilniečiai sugrįžta prie Neries. Remigijus pats mėgsta ne tik pasivaikščioti, bet ir pabėgioti ar pasivažinėti dviračiu prie upės. Ne kartą esame kvietę vilniečius į pikniką“, – sakė pašnekovė ir pridūrė, kad tai labai patogi atvykti.

Anot jos, itin didelio pasiruošimo nereikėjo, mat vieta pakankamai tvarkinga. Ryte buvo surinktos šiukšlės, pradėta montuoti scena, bet tų darbų tikrai nėra daug. „Reikėjo tik scenos ir garso įrangos, kad žmonės galėtų matyti ir girdėti, kas sakoma. Viskas labai paprasta, šventė demokratiška, o pikniko žanras tikrai nepretenduoja į kokią nors oficialią ceremoniją“, – kalbėjo J.Tapinienė.

Renginio organizatorė džiaugėsi, kad inauguracijos dieną pasitaisė orai, vakare vilniečių be mero inauguracijos ceremonijos laukia ir koncertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.