Lietuvos kariuomenė tikrina, kaip veikia mobilizacinė sistema

Lietuvos kariuomenė

Kariuomenė teigia, kad jai būtina žinoti, koks procentas mobilizuojamųjų prievolininkų laiku galėtų prisistatyti į šaukimo punktus esant būtinybei.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kariuomenė teigia, kad jai būtina žinoti, koks procentas mobilizuojamųjų prievolininkų laiku galėtų prisistatyti į šaukimo punktus esant būtinybei.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2015, 9:24 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:37 AM

Tūkstantis parengtojo rezervo karių iš Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Marijampolės apskričių, gavę šaukimo pranešimus, ketvirtadienį turi atvykti į nurodytus šaukimo punktus patikslinti asmens duomenis ir pasitikrinti sveikatos būklę.

Kariuomenė teigia, kad jai būtina žinoti, koks procentas mobilizuojamųjų prievolininkų laiku galėtų prisistatyti į šaukimo punktus esant būtinybei.

Mobilizacinės sistemos patikrinimu prasideda didžiausios šių metų nacionalinės pratybos „Žaibo kirtis“, kuriose vienu metu treniruosis per 3 tūkst. karių, pareigūnų ir tarnautojų iš visų Lietuvos kariuomenės pajėgų ir valdybų, Krašto apsaugos, Vidaus reikalų ir Sveikatos apsaugos ministerijų, savivaldybių ir Lietuvos šaulių sąjungos.

Antrąjį pratybų etapą sudarys lauko taktikos pratybos gegužės 4 – 10 dienomis, paskutinis pratybų etapas – kovinis šaudymas poligonuose nuo gegužės 11 iki 21 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.