R. Šimašius ant darbo stalo rado keistą A. Zuoko dovaną

Ketvirtadienį, pirmąją darbo dieną po inauguracijos, naujasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius 8 valandą įžengė į kabinetą ir nustebo. Ant stalo buvo padėtas riešutas ir raštelis su pirmtako, buvusio mero Artūro Zuoko palinkėjimu: „Gero vėjo!“.

R.Šimašius ėmėsi Vilniaus mero pareigų.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Šimašius ėmėsi Vilniaus mero pareigų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 23, 2015, 4:28 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:28 AM

Linkėjimo prasmė aiški: Vilniaus problemos – kietas riešutas. R.Šimašius iš karto ir griebėsi tikrai sunkiai įkandamo riešuto: vaikų darželių temos. Prieš ją aptardamas su atsakingais darbuotojais, paprašė iš kabineto išnešti išskirtinę mero kėdę, panašią į sostą, su Vilniaus savivaldybės emblema.

Demokratišką valdymą žadėjęs naujasis sostinės vairininkas atsisėdo į standartinę kėdę, tokią pat, ant kokių sėdi eiliniai savivaldybės tarnautojai.

„Vilniečių šeimos labai kenčia dėl darželių trūkumo. Šią netvarką būtina baigti“, – pasakė R.Šimašius, surengęs rytinį pasitarimą.

Jis siūlo dalį vaikų nukreipti į privačius darželius, prie valstybės duodamo darželinuko krepšelio pridedant po 100 eurų.

Išsamią darželių vietų suradimo programą R.Šimašius žadėjo pateikti ateinantį pirmadienį.

Po to naujasis meras susitiko su Mokytojų asociacija – mokyklų pertvarka, jo manymu, sostinėje vyksta vangiai.

„Kodėl vienos mokyklos mieste turi stovėti pustuštės, o kitos – braškėti per siūles? Nieko nedarymas labai brangiai kainuoja ne tik miestui, bet ir jo gyventojams“, – sutikime su Mokyklų vadovų asociacija kalbėjo Vilniaus meras. R.Šimašius taip pat susipažino su savivaldybės departamentų, skyrių vedėjais, specialistais, kitais savivaldybės darbuotojais.

Mero viešųjų ryšių atstovas Aleksandras Zubriakovas tikino, kad darbuotojai naująjį miesto vadovą sutiko džiugiai, nerimo, kad jiems teks ieškotis kito darbo, nebuvo matyti.

„Bet kuriuo atveju rinkti komandą patikėta administracijos vadovei“, – sakė A.Zubriakovas.

Po susitikimo su pedagogais R.Šimašius išskubėjo į diskusinį renginį apie miestų plėtrą. Po pietų aplankė dvi parodas.

Pirmąją darbo dieną naujasis meras baigs dalyvaudamas Izraelio nepriklausomybės 67-osioms metinėms skirtame renginyje Žydų bendruomenės Baltojoje salėje, Pylimo gatvėje.

„Pirmoji diena merui buvo įtempta, suskaičiuota kiekviena minutė“, – sakė viešųjų ryšių atstovas A.Zubriakovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.